Societat 27/04/2024

Pengen un ‘Sí a la llengua!’ davant la Seu

L'OCB ha fet una crida per "inundar" la plaça Major de Palma el pròxim diumenge, 5 de maig

ARA Balears
2 min
La pancarta de l'OCB i Joves per la Llengua

PalmaL'Obra Cultura Balear i Joves per la Llengua han penjat aquest dissabte dematí una pancarta davant la Seu amb el lema 'Sí a la llengua!'. Aquesta acció forma part de les activitats i accions reivindicatives que es duran a terme diumenge que ve, 5 de maig, amb motiu de la Diada per la Llengua.

A través d'un comunicat, l'OCB ha fet una crida a la mobilització per "inundar" la plaça Major de Palma el pròxim diumenge a l'acte que culminarà els quatre dies del Correllengua de Joves de Mallorca per la Llengua, que es durà a terme per primera vegada a totes les Illes.

Amb el lema "Sí a la llengua!", l'entitat ha fet una crida als ciutadans a sortir al carrer i a defensar els seus drets lingüístics. "Perquè el nostre amor a la llengua i a Mallorca és infinitament més fort que el seu odi", han destacat en el comunicat. Així, l'Obra Cultural Balear demana la participació per "proclamar que estimam Mallorca i la nostra llengua, i ho feim amb un amor infinitament més fort que l'odi que li professen alguns". Amb aquestes accions, segons han anunciat, es pretén demanar a les forces polítiques democràtiques que retornin al consens estatutari en matèria lingüística i facin pinya davant d'aquells que la voldrien fer desaparèixer. D'altra banda, també han explicat que exigiran als poders públics l'impuls decidit de polítiques valentes que la promocionin, perquè en tenen l'obligació estatutària i legal, i el cessament de les mesures involutives d'aquest inici de legislatura.

La Diada per la Llengua començarà a les 17 h amb una ballada popular a càrrec de Magranes. A les 18 h arribarà el Correllengua fins a la plaça Major i es farà l'acte central. La jornada finalitzarà a les 19 h amb una altra ballada popular amb Música Nostra.

stats