Amb ulls de joc

Trenta joguines infal·libles de 0 a 12 anys

Són propostes diferents que garanteixen hores de joc i que evolucionen amb l'infant

6 min
Joc de construcció Stix

BanyolesS’acosten dies de desitjos, somriures i sorpreses. Us deixem una primera selecció acurada de 10 joguines evolutives que garanteixen moltes hores de joc. Quatre claus per interpretar aquesta guia:

  • UOU: els sorprendreu, arrencaran un "Que guai!" i jugaran des del primer moment.
  • EVO. evolutiu, el podran fer servir en diferents etapes de joc.
  • BÀSIC. heu de tenir-lo a casa, perquè és un essencial del joc dels infants.
  • CAT fet a Catalunya o en català.

I, després, afegim una segona guia de 20 joguines per triar segons els seus interessos.

1
Càmera de fotos d’impressió tèrmica

Mirar el món amb ulls d'infant

De 5 a 12 anys

UOU / EVO

Càmera de fotos d’impressió tèrmica

Podran fer tantes fotos com vulguin i imprimir-les a l’instant. El cost per foto és només de 0,04€ perquè la impressió és tèrmica i els rotllos de recanvi són lliures de BPA i BPS. De cadascun surten 200 fotos. A més, poden gravar vídeos i posar efectes a les fotos. Evidentment, no té jocs ni altres distraccions que no siguin la de fer fotos.

2
Stapelstein

Joguina evolutiva i molt polivalent

De 0 a 12 anys

BÀSIC / EVO

Stapelstein

Són súper lleugers i cada peça suporta fins a 180 quilos. Poden fer circuits, pujar a sobre, apilar-los per fer un tamboret, fer-los servir de barret, de contenidor o palangana a la banyera o a la piscina. I pels adults pot ser com un tamboret graduable en funció de les peces que tingueu. És molt polivalent pel moviment, el joc simbòlic i els mini móns.

3
Disfresses de capa

Còmodes, fàcils de posar i treure

D’1 a 8 anys

UOU / EVO

Disfressa de capa

Dracs, cavallers, caputxetes, dinosaures, mags o lleons! Les disfresses de capa són tot un encert perquè poden anar vestits, abrigats i posar-se la capa a sobre, i el nivell de detall no deixa indiferent ni a grans ni a petits. S’adapten a diferents edats.

4
Caixa de manualitats amb compartiments

450 materials

De 5 a 12 anys

BÀSIC / EVO

Caixa de manualitats

Tots els essencials per fer manualitats, com ara pompons, lletres, papers, adhesius, washi tapes… en una mateixa capsa. Tot ben endreçat, amb compartiments grans i amb el contingut ben visible.

5
Joc de construcció Stix

Construccions creatives

De 2 a 12 anys

BÀSIC / EVO

Joc de construcció Stix

Destaquem la riquesa que els aporta construir amb peces de materials tan diferents com són el faig i la silicona; els pesos i comportaments diferents fan d’aquesta proposta un repte interessant. Les peces de silicona són cilindres de dues mides i semiesferes buides que es poden utilitzar en altres jocs amb sorra i aigua.

6
Good Night

Joc de taula familiar amb 3 modalitats de joc

De 3 a 12 anys

CAT/UOU

Good night

Aquesta encantadora proposta de joc de taula ofereix no una, sinó tres formes diferents de jugar que mantindran a tota la família captivada durant hores. A més, té una estètica deliciosa

7
12 Fancy Nins

Tants caps, tants barrets!

De 2 a 8 anys

CAT/EVO/UOU

12 Fancy Nins

Els barrets són súper suggeridors i els donen una personalitat diferent a cada figura, alguns sembla que se'n vagin de festa, d'altres d'excursió i uns altres de gala, i podran posar-se el barret que més els agradi cada dia.

8
Nines Lottie

Una alternativa a les nines estereotipades

De 5 a 12 anys

UOU/BÀSIC

Nines Lottie

Les Lottie o Kruseling són companyes de jocs que fins ara no existien. Una alternativa saludable de nina amb cos i cara de nena amb interessos infantils i basada en les proporcions realistes d'una nena de 9 anys i vestides amb roba infantil.

9
Màquina per fer pasta

Deixeu-los entrar a la cuina

De 5 a 12 anys

UOU

Màquina per fer pasta

I si poguessin ells i elles cuinar la seva pròpia pasta des de l'inici? Així poden conèixer de primera mà tot el procés que comporta elaborar el plat que tant els agrada.

10
Cercador de 16 tipus d’arbres

Identifiquem fulles i fruits!

De 5 a 12 anys

BÀSIC/CAT

Cercador de 16 tipus d’arbres

Til·ler, roure, noguera...? L’arbre, per una cara, té gravades les il·lustracions de les fulles i, per l’altra, té els fruits. Col·loquem la fulla o el fruit a la finestra del nostre arbre de fusta i la comparem amb la que tenim. Aquest recurs acompanya la curiositat durant les sortides a la natura permetent-ne l'observació, l'anàlisi i l'aprenentatge.

Joguines segons els seus interessos

Mai o gairebé mai una joguina despertarà una inquietud que no existeixi ja de per si. Per molt que els comprem allò que està ara tan de moda, no els interessarà si no és el moment. Aplicant aquesta norma, us hem preparat 20 propostes de joguines més segons els seus interessos.

Moure's, penjar-se i saltar

Tenir opcions de moviment a casa és un encert. Permet als infants explorar els seus límits i capacitats en un ambient íntim i segur lluny del parc.

1.
Cadira trifàsica

De 3 a 10 anys

criatures 3 desembre 22 . pag jugar i jugar especial Nadal .animals cadira trifassica montessori

És un element interessantíssim per a un gatejador que comença a intentar caminar i que s'allargarà tota la infantesa. Poden empènyer-la i té tres posicions per seure-hi a diferents alçades. Una inversió que serà sempre una base per jugar i també un tamboret o una tauleta.

2.
Gronxador multifuncional

De 3 a 10 anys

gronxador d'anelles

Un gronxador de disseny senzill i sòlid per jugar, explorar el moviment i apropar-se a les arts del circ. Serveix de gronxador, de trapezi i d'anelles de força: un 3 en 1 que els permet posar en pràctica diferents opcions de moviment.

3.
Laberint d'equilibri o laberint amb boles

De 5 a 10 anys

criatures 3 desembre 2022 . pag. especial Jugar i juagar. laberint d equilibri

Una taula d’equilibri que inclou un laberint pel qual circulen boles de fusta. És ideal si poden experimentar amb la coordinació de les mans i també amb la dels peus. Concentració des del moviment!

4.
Tauló corbat

 D'un a deu anys

criatures 3 desembre 2022 . pag. especial Jugar i jugar. wobbel board

Una proposta evolutiva de moviment i de joc simbòlic. Fer equilibris, passar-hi per sota, fer carreteres o ponts... Invertiu assegurant-vos tenir l'opció que per mides i qualitat ofereix totes aquestes prestacions.

Joc simbòlic

És una etapa meravellosa que comença en despertar-se la imaginació. Quan poden convertir un tronc en un avió. Per nodrir amb qualitat aquesta etapa, millor oferir joguines poc definides que els deixin espai per crear i imaginar.

5.
Cub desmuntable per a cabanes

De 2 a 10 anys

criatures 3 desembre 22 . pag jugar i jugar especial Nadal  cubo cabañas

És una estructura de joc bàsica per construir una cabana que després pot cobrir-se amb llençols, robes, sedes... El muntatge és senzill. Una estructura molt versàtil i compacta per tenir un refugi propi: un espai on aparèixer i desaparèixer, crear i imaginar.

6.
Cotxet

 De 2 a 6 anys

criatures 3 desembre 22 . pag jugar i jugar especial Nadal .cotxet de passeig

És secundari si li agraden les nines o no. Un cotxet robust i ben fet transporta pedres, clics, blocs de fusta, animals… I ha de ser prou resistent per passejar també amics i germans. Acompanya llargues etapes del joc infantil.

7.
Cuineta portàtil

 De 2 a 8 anys

criatures 3 desembre 22 . pag jugar i jugar especial Nadal  cuineta portátil

La recreació de l'entorn i l'activitat dels adults és una de les bases del joc simbòlic, que permet als nens integrar allò que observen. Aquest és un bàsic per a espais reduïts. Si juguen sobre una cadira, a sota hi faran el forn. Posant un tamboret al costat tindran el pedrís. I així fins que la cuina tingui la mida que necessitin.

8.
Mocadors de tela

De 0 a 10 anys

criatures 3 desembre 2022 . pag. especial Jugar i jugar. mocador de joc

El poder de la simplicitat encarnat en material de joc: són peces que els ajuden a construir mil universos. Potser el valor principal és que aquest tipus de materials evolucionen amb el seu joc. Un mocador és ideal per als nadons, més endavant pot ser la manta de la nina i alhora el mocador per penjar-se-la a l’esquena.

9.
Nino i nina

 De 3 a 10 anys

criatures 3 desembre 2022 . pag. especial Jugar i juagar. nina i nino sexuat

Apostem per les de roba: perquè són molt més riques a nivell sensorial, transmeten calidesa i són fàcils de vestir. Les nines són el reflex de la persona, així que millor si tenen mugrons, melic i el sexe definit. Preferiblement amb faccions poc definides, que permetin a l’infant decidir si el nino està content, trist o enfadat.

Construccions i minimons

Els blocs i les peces de construcció han de ser de bona mida, cal que pesin per aconseguir que les construccions siguin estables i han de ser equivalents entre si. La continuació natural d’una construcció són els minimons. Un cop munten una casa o un avió necessitaran habitants, animals, arbres, cotxes, etc.

10.
Ecoblocs o blocs irregulars de fusta

De 2 a 10 anys

criatures 3 desembre 22 . pag jugar i jugar especial Nadal  eco blocs2

Són blocs equivalents però que conserven la forma original del tronc. Algunes peces inclouen portes i finestres que conviden al joc simbòlic de minimons.

11.
Jocs de construcció amb planxes

De 3 a 10 anys

criatures 3 desembre 2022 . pag. especial Jugar i juagar. just blocks

Joc de construcció amb planxes i blocs de fusta no estructurat. Els blocs són molt robustos i la grandària que tenen els fa ideals per apilar-los. Les planxes obren possibilitats noves. Els permeten fer plantes, camins, teulades, rampes…

12.
Construcció amb eines Matador

De 3 a 10 anys

Joc de construcció Matador

Els jocs de construcció Matador són un clàssic amb un segle d’èxit entre els infants de tot Europa. Peces foradades, rodes, pals d’unió, un martell i unes alicates. Els permet construir joguines sòlides per jugar-hi.

13.
Plaques imantades

 De 3 a 12 anys

criatures 3 desembre 2022 . pag. especial Jugar i jugar. planxes imantades

Construir experimentant amb el magnetisme, el color, la transparència i el reflex creant en dues i tres dimensions, amb la possibilitat de crear formes geomètriques.

14.
Nins i peces no estructurades

De 3 a 10 anys

criatures 3 desembre 2022 . pag. especial Jugar i juagar. nins anelles i monedes 2

Els Nins són sis petits personatges afins a la pedagogia Waldorf amb els quals es pot apilar, construir, treure, posar, tapar, destapar, traspassar…. Un material senzill i amb múltiples possibilitats de joc. Una bona opció per començar en els minimons seria un set d’almenys 100 peces no estructurades amb 3 o 4 formes diferents que puguin fer servir per construir arbres, mars i camins.

15.
Animals

 De 3 a 10 anys

criatures 3 desembre 22 . pag jugar i jugar especial Nadal .animals

Jugar amb figures d'animals pot ser la conseqüència simple d'un contacte directe del nen o la nena amb el món natural. Poden ser realistes o bé pocs definits, de fusta. Uns tenen un vessant més científic i els altres més imaginatiu.

Vida pràctica i eines reals

Perquè puguin fer les coses per ells mateixos necessiten eines adaptades a la seva mida i de qualitat, que enriqueixin les seves habilitats, la imaginació i l’enginy.

16.
Estris de cuina reals

 De 2 a 99 anys

Una nena a la cuina

Ganivets, una batedora, un bol per barrejar, paelles, una màquina de fer pasta, una minibarbacoa, una cuina solar… La cuina és el millor laboratori i un dels pocs espais compartits entre adults i infants. Traieu-ne tot el suc possible!

17.
Màquina de cosir

De 6 a 99 anys

criatures 3 desembre 2022 . pag. especial Jugar i juagar. maquina de cosir

Una màquina de cosir pensada perquè la facin servir nens i nenes. Podran confeccionar peces pròpies, i porta protecció de dits i un motor durador.

18.
Eines reals

 De 3 a 99 anys

criatures 3 desembre 22 . pag jugar i jugar especial Nadal  eines reals

L’única diferència amb de les d’un adult és la mida i això les fa més segures i manejables. Tenir eines a l’abast dona un munt d’opcions!

19.
'Playmake' o taller de fusteria

De 4 a 99 anys

criatures 3 desembre 2022 . pag. especial Jugar i jugar. playmake

Aquest taller de fusteria és la continuació ideal del joc d’eines. Un 4 en 1: trepant, torn, serra i màquina d’escatar. Quatre eines diferents que funcionen amb un únic motor.

Jocs de taula

20.
Jocs de taula cooperatius i inclusius

A partir de 7 anys (alguns a partir de 3)

Jocs de taula cooperatius

Us convidem a incorporar opcions diferents: jocs inclusius que eduquen en la igualtat, el cooperativisme o que ens vinculin a la natura, com ara Ombres i Follets. També podeu optar per jocs que facin reflexionar i que ens ajudin a conèixer-nos a nosaltres mateixos i als altres.

stats