Façana marítima
Societat 05/07/2022

L'Ajuntament de Palma aprova la reparcel·lació de la façana marítima

A primera línia, es blindarà un espai lliure de 21.541 metres quadrats

ARA Balears
1 min
Imatge de com quedarà la façana marítima de Palma.

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma aprovarà aquest dimecres la reparcel·lació definitiva de la façana marítima de la ciutat, que preveu l'habilitació de 21.541 metres quadrats d'espai lliure a primera línia, segons ha informat aquest dimarts en una roda de premsa la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

Si bé en un principi la modificació del Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de Palma afectava 68.000 metres quadrats de superfície, ara la reparcel·lació implica un espai de gairebé 44.500 metres quadrats. Amb el projecte de reparcel·lació, a més, s'aprova quins sòls són propietat de Mapfre i d'Endesa, que disposaran d'un espai de 6.820,12 i 16.843,25 metres quadrats, respectivament. La resta de l'espai serà de l'Ajuntament de Palma.

L'edifici de Gesa

En el cas d'Endesa, l'Ajuntament de Palma ha precisat els metres de què disposa l'entitat: l'edifici de Gesa i, aferrat, un equipament privat que tindrà una planta -1, una planta baixa i un primer pis. "Desapareix qualsevol possibilitat que al voltant de Gesa es construeixin els edificis d'habitatges de luxe que hi havia planificats anys enrere", ha afegit.

Per altra banda, aquesta reparcel·lació també preveu la creació del Districte d'Innovació. "Aquest àmbit forma part del projecte que tenim amb el Consell de Mallorca, el Govern, l'Autoritat Portuària i la Universitat de les Illes Balears (UIB) de dur endavant iniciatives que fomentin la diversificació econòmica", ha comentat Truyol.

A partir de l'aprovació d'aquest pla, hi haurà un mes d'exposició pública, en què les parts implicades podran presentar al·legacions, i, una vegada es resolguin, es farà l'aprovació definitiva.

stats