Societat 25/02/2021

Cort aprova la modificació de la façana marítima de Palma

La mesura s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de Govern i les abstencions de l'oposició

2 min
Edifici de Gesa

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), que permetrà reformar la façana marítima de Palma. Aquesta mesura s'ha aprovat en el ple d'aquest dijous, amb els vots a favor de l'equip de Govern i les abstencions de l'oposició (Ciutadans, Partit Popular i Vox).

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha demanat als grups municipals de l'oposició que se sumin a aquest acord perquè posa fi a una dècada de reclamacions. També ha apuntat que aquesta proposta recull la demanda dels veïns que la primera línia sigui un parc. També es compleix amb el preacord al qual es va arribar amb Endesa. "És una gran notícia, perquè aposta per espais de titularitat pública, recull la demanda dels veïns i compleix amb les negociacions que hem mantingut amb Endesa", ha dit.

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Eva Pomar, ha explicat que el seu partit "no pot" votar a favor d'aquesta proposta perquè "no podem avalar una política de despropòsits amb pelotazos inclosos", ha dit. També ha lamentat que l'acord al qual s'ha arribat avui no garanteix que en un futur hi hagi parc".

El portaveu del Partit Popular (PP), Julio Martínez, ha manifestat que l'acord entre Endesa i l'Ajuntament només beneficia l'empresa i considera que la negociació "ha de ser més clara i ha d'estar més definida". "Cort pagarà a Endesa una zona verda al voltant d'oficines de luxe i vosaltres deis que és un èxit", ha lamentat Martínez.

Per la seva banda, el portaveu de Vox, Fulgencio Coll, ha posat en dubte que aquest acord afavoreixi els ciutadans. "Donam la benvinguda a negociar, però s'ha de definir qui serà el guanyador i esperam que sigui el ciutadà.

stats