Societat 29/03/2022

El 64% de les 250 hectàrees urbanitzables del PGOU de Palma seran espais públics

La resta s'utilitzaran per a habitatges i activitat econòmica

ARA Balears
1 min
El pla general preveu restaurar part del sistema dunar de Can Pere Antoni reduint l’amplada de l’avinguda de Gabriel Roca.

Dos terços de les 250 hectàrees urbanitzables que preveu el Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de Palma aniran destinades a espais lliures, equipaments públics, carrers i places, segons ha assenyalat aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digna i Sostenibilitat, Neus Truyol.

En concret, un 31% seran espais lliures, un 21,8%, carrers, i un 11,2%, equipaments. El 35,9% del total d'aquestes 250 hectàrees urbanitzables s'utilitzarà per a habitatges i activitat econòmica.

Habitatge protegit i preu assequible

En aquest sentit, la regidora ha explicat en una roda de premsa que es destinarà un 28% de metres quadrats edificables a habitatge protegit i preu assequible. Per altra banda, un 38% serà habitatge lliure, a preu de mercat. Finalment, un 34% anirà a l'activitat econòmica, que l'Ajuntament "defensa i reivindica que estigui vinculada a les zones residencials i generi ocupació".

"Volem que Palma sigui una ciutat compacta, amb barris més pròxims entre si per poder generar sinergies, però també una ciutat que protegeix el seu territori, no sols per qüestions ambientals, sinó també paisatgístiques", ha manifestat Truyol. També ha manifestat que "els espais rústics o no urbanitzables no són el rebost de la ciutat per continuar creixent, sinó que han de ser destinats a activitat agrícola i a protegir la biodiversitat".

D'altra banda, ha destacat que el nou PGOU augmenta la superfície de sòl rústic en 212,31 hectàrees respecte de la revisió que es va fer l'any 2014. En comparació amb el pla de 1998, l'increment és de gairebé 85 hectàrees.

stats