Política 23/02/2021

Yllanes: "No escatimarem ni un sol euro en la recuperació de la memòria democràtica"

Vox carrega contra l'exhumació de fosses i la recerca de represaliats pel franquisme

1 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, aquest dimarts en el ple del Parlament

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que la seva àrea no deixarà de gastar ni un euro en memòria democràtica. Yllanes ha respost així als atacs de Vox contra l'exhumació de fosses i la recerca de represaliats pel franquisme. "Li agraden més els assassins que les víctimes", ha retret el vicepresident al diputat d'extrema dreta, Sergio Rodríguez. "No escatimarem ni un sol euro en la recuperació de la memòria democràtica", ha destacat.

Yllanes ha detallat que el pressupost del tercer pla de fosses és de 210.000 euros, i que se n'han invertit 80.000 en les tasques que es duen a terme a la fossa de Porreres. "La memòria democràtica va més enllà de tenir un registre historiogràfic del que va passar a les Illes. El pla de fosses recorda les víctimes i evita que generacions posteriors puguin repetir l'horror", ha afegit, a més de considerar que "repara el dolor de les famílies de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista". "És un símptoma de salut democràtica", ha afirmat.

Per la seva part, Sergio Rodríguez s'ha ofert a acompanyar el vicepresident "a veure les coes de la fam", mentre el Govern gasta a "desenterrar morts de fa 80 anys amb l'únic objectiu d'obrir velles ferides".

stats