Societat 07/05/2024

Vera, sobre els acords per implantar el Pla de segregació: "Aquest és el Govern de Prohens, no de Maduro"

El PSIB l'acusa d'impulsar el projecte d'esquena a la comunitat educativa i a les 40.000 persones que varen participar en la Diada per la Llengua

2 min
El conseller d'Educació, Antoni Vera.

PalmaEl conseller d'Educació, Antoni Vera, ha insistit en la tesi que "els fills són dels pares i no de l'Estat" per defensar la implantació de l'elecció de llengua al primer ensenyament i el pla pilot de segregació lingüística. Vera ha fet aquesta consideració en resposta a la diputada socialista Amanda Fernández, que l'ha acusat d'impulsar un pla de segregació "sense fonaments pedagògics, pactat amb l'extrema dreta, basat en arguments d'odi i de menyspreu cap a la comunitat educativa". "Vostè escolta la societat per aplicar la seva política lingüística als centres educatius?", ha preguntat. Vera ha replicat que el pla "supura llibertat". "Aquest és el Govern de Prohens i no de Maduro", ha ironitzat.

Aquest passat diumenge 40.000 persones varen omplir la plaça Major en el marc de la Diada per la Llengua. Les camisetes verdes varen tornar a fer acte de presència, 11 anys després de la històrica manifestació contra el TIL de Bauzá, en què varen sortir al carrer 100.000 persones. Fernández, precisament, ha recordat a Vera l'assistència massiva a la Diada per la Llengua. "Va ser tot un èxit, malgrat el seguiment nul d'IB3, i gràcies a la resta de mitjans i a les xarxes socials. No varen reforçar el transport públic i molta gent no va poder arribar a Palma i va quedar a les andanes. La gent va dir clar: 'Sí a la llengua, sí al territori i sí a la memòria'", ha sentenciat.

La Xarxa Educativa per la Llengua espera una reunió

Per la seva banda, Vera ha insistit que el pla pilot és voluntari i que "no s'obliga ningú a fer res que no vulgui. Aquest Govern creu en la llibertat i aquest pla és llibertat. Ningú està obligat a participar-hi". El conseller ha remarcat que l'Executiu governa per a tothom. "No va de blanc o negre, sinó de gamma de grisos. Complim amb la paraula donada i dignificam cada dia més la comunitat educativa", ha afegit. Cal recordar que la Xarxa Educativa per la Llengua, que representa desenes d'entitats culturals i educatives, va demanar una reunió amb Vera l'any passat per tractar el pla d'idiomes: encara no n'ha rebut resposta.

La diputada socialista ha acusat Vera de no respondre-li. "Quan no ho fa, no em falta el respecte a mi, sinó als docents, als centres que diuen que 'la llengua no es toca', als centres que el reben amb una carabassa i el suspenen, a inspecció educativa, als directors, al consell escolar, a tots", ha dit Fernández.

stats