Art
Cultura 18/05/2024

Les 12 obres que Sorolla va pintar sobre Mallorca, juntes per primera vegada

La inauguració de l'exposició serà el 3 de juny a les 19 hores al Museu de Mallorca i hi estarà disponible fins al 8 de setembre

ARA Balears
1 min
El Museu de Mallorca, a la  casa dels comtes d’Aiamans.

PalmaEl Consell de Mallorca organitza una exposició dedicada a Joaquín Sorolla on es podran veure les 12 obres del pintor sobre Mallorca juntes per primera vegada en la història. La inauguració de l'exposició serà el 3 de juny a les 19 hores al Museu de Mallorca i hi estarà disponible fins al 8 de setembre.

El Museu Sorolla ha aportat 10 obres que l'artista va elaborar a l'illa: set pintures de la Cala de Sant Vicenç, un retrat d'una pagesa i dues pintures de cases mallorquines. A més, Es Baluard i una col·lecció particular de Madrid han deixat dues obres més de Sorolla que completen el seu camí per Mallorca.

Es tracta de la darrera aturada del projecte 'Sorolla. Viatjar per a pintar', que es du a terme per commemorar el centenari de la defunció de Joaquín Sorolla Bastida (1863-1923), efemèride declarada Esdeveniment d'Excepcional Interès Públic per als anys 2022, 2023 i 2024. L'objectiu és dur les obres de Sorolla als principals indrets on van ser executades: han passat ja per Sant Sebastià, Toledo, Galícia, Valladolid i Sevilla i la darrera aturada és Mallorca.

Sorolla va estar a les Illes Balears l'estiu de 1919. Un viatge d'especial rellevància per a la trajectòria del pintor, ja que les pintures realitzades en aquest viatge suposen la darrera visió del Mediterrani de Sorolla, que el següent juny va sofrir l'accident cardiovascular que el va apartar de la pintura fins al final de la seva vida tres anys després

stats