Part Forana 21/03/2024

Esbuquen la Creu dels Caiguts d'Artà

El monument franquista s'ha retirat aquest dijous

ARA Balears
1 min
Moment de la demolició de la creu dels caiguts d'Artà

PalmaL'Ajuntament d'Artà ha esbucat la Creu dels Caiguts situada a l'esplanada de Sant Salvador. Ho ha fet en compliment de la Llei 2/2018, de 13 d'abril, de memòria i reconeixements democràtics de les Illes Balears. Aquest monument va ser construït després de la Guerra Civil per recordar i commemorar aquells soldats del bàndol franquista que van morir durant la batalla.

Cal recordar que durant el primer govern democràtic artanenc van substituir la placa que alabava les forces franquistes per una que posava "En record de totes les víctimes de la Guerra Civil". El 2018 el consistori municipal va iniciar els tràmits per esbucar-la sol·licitant a la Comissió Tècnica de la Llei de memòria i reconeixements democràtics que es pronunciàs amb relació a la Creu dels Caiguts d'Artà. D'aquesta manera, es va incloure aquest monument al llistat dels elements contraris a la memòria democràtica de les Illes Balears, el que comportà la retirada de símbols, llegendes i mencions franquistes.

Ara, a partir d'aquest dijous el record del bàndol franquista a la Guerra Civil ja no forma part dels monuments artanencs.

stats