Societat 20/06/2024

Una infermera penja una foto d'Aurora Picornell i les Roges a la porta de la consulta

"Si algú m'hagués romput la fotografia, hauria telefonat a la Guàrdia Civil", assegura Carme Vidal

2 min
La porta de la consulta de Carme Vidal.

PalmaEl primer que ha fet aquest dimecres la infermera Carme Vidal en arribar al centre de salut ha estat col·locar una foto d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar a la porta de la seva consulta, acompanyada d'una exclamació: "Prou feixisme!". Així ha protestat aquesta professional sanitària, que també és professora de Salut i Gènere a la Facultat de Medicina, un dia després que el president del Parlament, Gabriel Le Senne, esqueixàs una fotografia de Picornell per arrencar-la de l'ordinador de la socialista Mercedes Garrida durant el ple de dimarts.

"Estic indignadíssima", explica per telèfon a l'ARA Balears. Vidal va publicar l'any 2019 el llibre Les dones a Mallorca. Un llarg trajecte cap als feminismes (Lleonard Muntaner Editor), una de les quals és Aurora Picornell. "Vaig tocar el tema de la repressió franquista", explica. De fet, aquesta professional és molt activa a les xarxes socials, on recorda les dones que han deixat empremta. I, com a professional que s'ha format en qüestions de gènere i violència masclista, Vidal també posa a la porta de la consulta les dones que han estat assassinades pels seus homes.

"M'ha pogut la indignació. He imprès la fotografia i he anunciat que feia comptes penjar-la a la porta", comenta, i lamenta que "avui dia hi ha com a indiferència, i la gent no dona importància a aquestes coses". "Quan he compartit la fotografia a les xarxes, he tingut moltes crítiques, amb moltes respostes incultes, anònimes i fetes des del desconeixement", afegeix. Vidal assegura que estava tan indignada que, si algú li hagués romput la foto, "hauria telefonat a la Guàrdia Civil".

Le Senne es justifica

Per la seva banda, Gabriel Le Senne ha assegurat que va arrencar la foto de les Roges del Molinar perquè les diputades socialistes Mercedes Garrido i Pilar Costa el varen "provocar". Durant el debat per derogar la Llei de memòria democràtica, Le Senne va rompre una de les fotografies i va expulsar les dues representants del Parlament de l'hemicicle.

"Tot intent per menystenir la neutralitat de les nostres institucions és un atac contra la democràcia i l'estat de dret", ha argumentat Le Senne en una carta que ha enviat aquest matí, després d'haver estat notícia arreu de l'Estat i que el president espanyol, Pedro Sánchez, i l'oposició en bloc n'hagin demanat la dimissió del càrrec.

stats