Societat 20/06/2024

Cort censura les biblioteques municipals i prohibeix qualsevol publicació sobre Aurora Picornell a les xarxes

L'Ajuntament de Palma ha donat ordre de no fer cap mena de difusió de la figura de la militant comunista

1 min
Recomanació de la biografia d'Aurora Picornell escrita per David Ginard a la biblioteca de Cort.

PalmaNo és la primera vegada que l'Ajuntament de Palma fa servir la censura amb les iniciatives de les biblioteques municipals. De fet, fa només 15 dies el govern municipal va prohibir una conferència sobre Palestina a la biblioteca de Cort. I aquest dimecres ha estat el torn d'Aurora Picornell, sobre la qual pesa una ordre que prohibeix qualsevol difusió de la seva figura i la seva biografia –escrita per l'historiador David Ginard– a les xarxes. Algunes biblioteques han recomanat la lectura de la biografia de Picornell després que el president del Parlament, Gabriel Le Senne, esquinçàs un cartell amb dones assassinades pel franquisme, entre les quals, Aurora Picornell.

Segons ha pogut saber l'ARA Balears, aquesta ordre de no difondre res relacionat amb Picornell ha arribat sense cap argumentació ni cap referència a la normativa que pugui justificar la decisió del Consistori. Per la seva part, fonts de l'equip de govern asseguren que no es tracta d'una ordre de caràcter polític, sinó que ha estat cursada per un funcionari –l'ordre s'ha emès des de l'àrea de Cultura.

Alguns internautes han fet captures de pantalla de la recomanació de la biografia de Picornell que la biblioteca de Cort ha fet a les xarxes minuts abans que l'ordre de l'Ajuntament hagi obligat a retirar-la.

stats