Part Forana
Política 07/05/2024

La batlessa del PP d'Alcúdia va posar un autobús per anar a la Diada per la llengua

L'Ajuntament també ha acceptat el finançament de la compra de camisetes verdes per als centres educatius

2 min
La batlessa d'Alcúdia en la seva participació al correllengua

PalmaL'Ajuntament d'Alcúdia (on governen PP, Vox i Unió per Alcúdia) va posar a disposició de l'Obra Cultural d'Alcúdia un autobús per aquells ciutadans que el passat diumenge volguessin assistir a la Diada per la llengua, que va concentrar 40.000 persones -segons l'organització- a Palma. La batlessa del municipi, Fina Linares (PP), ho confirma en declaracions a l'ARA Balears: "Va ser una iniciativa de l'àrea de normalització lingüística, ho va demanar l'OCB i no ens va suposar cap problema". Encara que Vox hi governa, Alcúdia ha mantingut les polítiques per fomentar l'ús del català al municipi: va ser una de les condicions de la regidora d'Unió per Alcúdia, al capdavant de l'àrea de normalització lingüística, per formar govern. "No tenim cap xoc, ens centram en els problemes d'Alcúdia", exposa Linares.

Segons expliquen des del consistori, a més de posar a disposició de la ciutadania l'autobús, l'Ajuntament també ha accedit a finançar les camisetes verdes del Correllengua Interilles 2024. Segons l'equip de la batlessa, es tracta de trenta camisetes per centre educatiu, excepte dues escoles, que en varen demanar seixanta per hom: una petició de Joves de Mallorca per la Llengua.

La flama del Correllengua

Linares va ser un dels batles del PP de la Part Forana que la setmana passada varen participar en el Correllengua: va donar la benvinguda a la flama de la llengua quan va arribar a Alcúdia. De fet, la batlessa va proposar canviar de data el ple ordinari per poder-hi ser: "Tots els grups hi varen estar d'acord". La batlessa d'Andratx, Estefanía Gonzalvo, també va acollir la cursa organitzada pels Joves de Mallorca per la llengua; així com el batle de Sant Llorenç, Jaume Soler; el de Bunyola, Joan Toni Riera; el de Maria de la Salut, Jaume Ferriol (PP); i alguns regidors del PP de Santanyí també varen ser a l'acte, que té l'objectiu de fer valdre la llengua i la cultura de Mallorca.

"Les llengües serveixen per entendre'ns, i com més en saps, millor", explica Linares: "Estim les meves dues llengües per igual". La batlessa no va acudir a la manifestació de diumenge: encara que defensa el dret de protesta, no està d'acord amb el fons. "No entenc massa en què s'ha retallat, i no he vist cap passa enrere", assegura, i defensa les polítiques del PP al Govern i al Consell de Mallorca. En aquest sentit, es troba còmoda amb la posició que han expressat els populars des del Govern i també des del grup parlamentari del PP, de defensa de la unitat de la llengua i l'Estatut d'autonomia.

En paral·lel, el portaveu del PP al Parlament, Sebastià Sagreras, ha assegurat aquest dilluns que la protesta multitudinària de la Diada per la Llengua no influirà a les polítiques del govern de Prohens, i ha insistit en què el pla d'elecció de llengua que Vox va imposar als populars a canvi d'aprovar els pressupostos "no és cap passa enrere". Sagreras ha dit sentir "total respecte" per la concentració, i de fet ha tret pit del fet que alguns dels seus batles assistissin al Correllengua. "El PP sempre ha defensat l'Estatut, que preveu el català com a llengua pròpia, i també la promoció de les diferents modalitats", ha dit.

stats