Cas Koldo
Política 18/05/2024

La Fiscalia de Balears sol·licita informar l'Europea de la denúncia contra Ureña

La denúncia del PSIB acusa a Ureña d'haver deixat caducar la reclamació del IbSalut a l'empresa per la qualitat de les mascaretes lliurades

ARA Balears
2 min
El director general de l'IbSalut, Javier Ureña

PalmaLa Fiscalia de Balears ha sol·licitat informar la seva homòloga europea sobre el procediment obert per la denúncia del PSIB contra l'actual director general del IbSalut, Javier Ureña, per la reclamació a l'empresa del cas Koldo.

La denúncia del PSIB acusa a Ureña d'haver deixat caducar la reclamació del IbSalut a l'empresa per la qualitat de les mascaretes lliurades. Els socialistes atribueixen al director general haver permès deliberadament la caducitat de l'expedient "en clar benefici de l'empresa i els seus partícips", considerant el nou expedient una "cortina de fum" una vegada que va transcendir la recerca.

La denúncia es dirigeix també contra l'empresa investigada en el cas Koldo (Soluciones de Gestió i Suport a Empreses SL) i al seu administrador, Íñigo Rotaeche, un dels imputats en la causa de l'Audiència Nacional. Davant l'obertura de diligències prèvies a Balears, el fiscal Anticorrupció Juan Carrau ha presentat un escrit davant el Jutjat d'Instrucció número 7 de Palma informant que la Fiscalia Europea tramita un assumpte sobre aquest mateix contracte.

L'escrit d'Anticorrupció demana comunicar a Europa "l'existència del present procediment judicial així com que el mateix guarda relació amb l'expedient de contractació" de Solucions de Gestió amb Balears, a més d'amb una primera reclamació de 2,6 milions a la companyia i una altra de 3,7 milions amb declaració de nul·litat del contracte.

També sol·licita que s'informi a Europa, per si fora de la seva competència, que el procediment guarda relació "amb les possibles influències o pressions" en favor de Soluciones de Gestión "per a la seva contractació administrativa i expedients administratius posteriors".

D'altra banda, el fiscal sol·licita recaptar de l'IbSalut la còpia íntegra de l'expedient de contractació, les dues reclamacions )la resolució contractual parcial i el procediment de revisió d'ofici declarant nul el contracte) i "qualsevol altre procediment o expedient" que afecti aquest assumpte.

stats