Societat 06/05/2024

L'IES Llucmajor dona carabassa a Antoni Vera

Els docents del centre suspenen el conseller en set assignatures, entre les quals hi ha català i castellà

2 min
Docents de l'IES Llucmajor, durant la visita del conseller d'Educació, Antoni Vera

PalmaProfessors de l'IES Llucmajor han rebut aquest dilluns el conseller d'Educació, Antoni Vera, i li han donat una carabassa i un escrit. Vera ha acceptat ambdós presents i ha passat el vegetal a una de les seves assistents mentre deia: "Molt bé, fantàstic". En el document entregat al conseller, al qual ha tingut accés l'ARA Balears, els docents suspenen Vera en castellà, català, geografia, economia, història d'Espanya, filosofia i educació en valors ètics i cívics. A continuació, es pot consultar el contingut del text:

Carta dels docents de l'IES Llucmajor.

"Per poder recuperar-les –les assignatures–, haurà de demostrar que ha assolit satisfactòriament les competències específiques a través dels següents criteris", diuen els docents, que exposen tot un seguit de coneixements a assolir. Un d'aquests, necessari per aprovar castellà, és el d'"utilitzar estratègies per a la resolució dialogada dels conflictes i la cerca de consensos tant en l'àmbit personal com en l'educatiu i social". En aquest sentit, la Xarxa Educativa per la Llengua, que aglutina desenes d'entitats i associacions, ha denunciat de manera reiterada que fa mesos que tenen demanada una reunió amb Vera per tractar el pla lingüístic, sense resposta.

La rebuda de l’IES Llucmajor a Vera se suma a la que ja li han fet altres centres educatius, com és el cas de l’IES Inca, IES Son Pacs, CEIP Montaura i els centres educatius de Manacor, entre d’altres. Tots han mostrat, amb aquestes accions, el rebuig al Pla de segregació lingüística que el curs que ve arribarà a tots els cursos de Primària i el posterior, a ESO. Per altra banda, també s’aplicarà l’elecció de llengua al primer ensenyament. Cap dels dos projectes no agrada a la comunitat educativa, que considera que suposaran un retrocés del nivell de català de l’alumnat que, ara per ara, ja va a la baixa.

Protesta massiva per la llengua

Cal recordar que aquest diumenge 40.000 persones varen desbordar la plaça Major de Palma en defensa del català i contra els atacs que la llengua pròpia ha patit d'ençà que governa el Partit Popular de Marga Prohens de la mà de l'extrema dreta. La Diada per la Llengua de l'OCB, que va culminar cinc dies del Correllengua de Joves de Mallorca per la Llengua, va desbordar les previsions i la cèntrica plaça quedà petita davant de l'allau d'assistents –molts varen haver de quedar als carrers dels costats perquè no hi cabien. Aquesta mobilització ha servit per exhibir múscul en defensa de la llengua i per deixar clar que la societat està preparada per fer front als atacs que el català pateix des de les institucions governades pel PP de la mà de l'extrema dreta.

stats