Política 09/03/2021

Salut apujarà el complement de productivitat als sanitaris de primera línia de la pandèmia

L'increment serà "molt superior" als dos milions d'euros que el PP va voler incloure en els pressupostos del Govern

1 min
La consellera de salut i Consum, Patricia Gómez, en el Parlament

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, ha anunciat aquest dimarts en el ple del Parlament que el Govern apujarà el complement de productivitat variable del personal sanitari que treballa a primera línia contra el covid-19. Gómez ha respost a una pregunta de la diputada del PP Tània Marí i ha assenyalat que "hi ha una proposta a Salut per incrementar l'import del complement de productivitat variable per al personal que està a primera línia". "Sabem i reconeixem l'esforç del personal sanitari, tant per la prevenció com pel tractament de la covid", ha afegit.

Gómez ha explicat que aquesta proposta "es traslladarà i es negociarà a la mesa de l'empleat públic" i també ha assenyalat que la quantia de l'increment del complement serà "molt superior a dos milions d'euros", que és la quantia que el PP va proposar en una esmena als pressupostos del Govern per al 2021.

Per la seva banda, Marí ha acusat l'Executiu de "mentir" i "posar excuses". "El seu govern ha retallat i rebutjat la paga extra en nombroses ocasions. Calen més incentius i més personal, i menys medalles", ha dit. La consellera de Salut ha recordat en la seva resposta que s'han contractat "2.800 treballadors en sis anys" i que s'han incorporat "900 persones per fer front a la pandèmia". "La nostra política no és acomiadar ni retallar, que és el que vostès varen fer fa quatre anys", ha afegit Gómez. "Sempre li recordaré la foscor del PP quan governa. Varen perdre fa molt de temps la credibilitat per al personal sanitari", ha sentenciat.

stats