Política 15/02/2021

El Govern atorga la Medalla d'Or als treballadors sanitaris per la lluita contra el covid-19

Els premis Ramon Llull seran per als serveis essencials durant la pandèmia

2 min
Treballadors sanitaris de l'Hospital General

PalmaEl Govern ha atorgat la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears als professionals sanitaris per la seva lluita contra la pandèmia de covid-19, segons ha explicat el nou portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, després de la reunió de Consell de Govern d'aquest dilluns. Negueruela ha destacat la dedicació i compromís dels treballadors sanitaris i la seva eficàcia per minimitzar l'impacte del virus.

"A la lluita per combatre el covid-19 s'hi han dedicat amb entrega els professionals mèdics, d'infermeria, dels serveis epidemiològics, dels departaments de recerca, el personal de neteja, el personal de suport logístic dels hospitals, els zeladors, els auxiliars de clínica, el personal administratiu, els serveis jurídics, etc. Són més de 20.000 persones que amb el seu esforç han treballat amb l'objectiu de preservar la salut de tots els ciutadans de les Balears", ha manifestat el Govern mitjançant un comunicat.

Negueruela també ha explicat que els 12 premis Ramon Llull seran per a treballadors i serveis essencials que han tingut un paper important durant la pandèmia i que n'hi haurà un per al "conjunt de la ciutadania". S'han concedit guardons al sector educatiu, als professionals i usuaris de residències, a treballadors com caixeres i netejadores i a les empreses de transport i mercaderies. També es premiaran els serveis socials, el sector primari, els empresaris industrials, els hotels que han allotjat malalts, les gestories i col·legis professionals per l'esforç per tramitar els ERTO i les ajudes a empreses, i el sector cultural.

Els premis es repartiran en una cerimònia que "complirà totes les mesures de seguretat" i serà "més restringida", segons ha assenyalat el portaveu. "Els actes que es feien habitualment s'ajornaran", ha afegit en referència a les activitats tradicionals que es duien a terme per la Diada de les Illes Balears, com el mercat artesà o les visites de ciutadans al Consolat de Mar.

stats