Política 16/02/2021

El PP retreu al Govern que "s'hagi quedat amb un 2,9% del sou dels sanitaris"

En canvi, la consellera de Salut, Patricia Gómez, nega que "cap treballador públic hagi vist reduït el seu salari a la nòmina de gener"

1 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest dimarts en el Parlament

PalmaEl PP ha retret al Govern que s'hagi quedat "amb un 2,9% del sou dels sanitaris" del mes de gener. La diputada popular Tània Marí ha acusat l'Executiu d'aquesta retallada i també ha qüestionat que s'hagi ampliat el nombre de treballadors de salut fent referència a un informe del Ministeri de Política Territorial. "La retallada que neguen s'ha concretat a la nòmina de gener, i els sindicats ho han denunciat. Així, agraeixen el compromís i l'esforç dels treballadors sanitaris", ha dit Marí, a més d'acusar Salut de "denegar reduccions de jornada per cura de familiars, vacances i permisos". "Neguen les retallades, però els professionals han comprovat que el Govern es queda un 2,9% de les retribucions dels sanitaris", ha continuat.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat que "cap treballador del sistema públic ha vist reduït el seu salari a la nòmina de gener". "Quan vostès governaven, varen deixar 1.400 sanitaris al carrer, i ara hi ha 2.800 treballadors més a temps complet", ha assenyalat, respecte dels sis anys de Govern del Pacte.

Marí ha contradit les dades de la consellera fent referència a les xifres del Ministeri de Política Territorial: "Del 2015 al 2019 només s'hi han afegit 284 efectius", ha indicat. "On són els 2.800 treballadors que diu cada setmana que han contractat?", ha demanat. Segons Marí, "el 2016 hi havia 13.116 professionals a les instal·lacions sanitàries", mentre que "el 2019 eren 11.876".

Gómez ha defensat la gestió del Govern i la recuperació de drets "amb diàleg social". "He arribat a 18 acords amb els sindicats aquesta legislatura per recuperar els drets dels treballadors perduts durant la legislatura del PP, mentre que vostès varen gastar 13,2 milions d'euros en acomiadaments improcedents", ha comentat.

stats