Societat 16/11/2020

Els sindicats protesten per la congelació salarial dels funcionaris i el Govern torna a justificar la mesura

CSIF, UGT, CCOO, STEI, Simebal, SAE, Satse i Alternativa s'han concentrat a les portes del Consolat de Mar

Maria Llull/ Ara Balears
1 min
Els sindicats s'han concentrat aquest dilluns a les portes del Consolat de Mar

PalmaVuit sindicats s'han concentrat aquest dilluns a les portes del Consolat de Mar per protestar contra la congelació salarial que preveuen els pressupostos del Govern per al 2021. CSIF, UGT, CCOO, STEI, Simebal, SAE, Satse i Alternativa han reclamat a l'Executiu que apliqui la pujada d'un 2,9% pactada en l'àmbit estatal, un 2% el 2020 i un 0,9% el 2021. La congelació prevista afecta els treballadors públics de la Sanitat, l'Educació i els Serveis Generals de la Comunitat Autònoma.

Per part del Govern, la consellera de Presidència i portaveu, Pilar Costa, ha justificat la mesura i ha assegurat que els funcionaris no patiran "una pèrdua del seu poder adquisitiu" i que cobraran "el mateix" en una situació "molt difícil des del punt de vista social i econòmic, quan tantíssima gent ha patit acomiadaments i ERTO". "Respectam les seves reivindicacions", ha afegit Costa, qui ha donat com a raó d'aquesta mesura "els equilibris que ha de fer l'Executiu per continuar amb la inversió pública".

"Ens agradaria trobar una altra situació millor des del punt de vista econòmic, però en una situació de crisi complicada entenem que el Govern ha decidit el millor en benefici del conjunt de la ciutadania. Hi ha molts treballadors del sector privat que ni tan sols poden mantenir el seu sou", ha continuat la portaveu, a més de recordar que la pujada salarial dels funcionaris va ser d'un 1,75% el 2018 i un 2,25% el 2019, a banda de la recuperació del complement de la carrera professional des del 2008.

stats