Societat 31/01/2023

El Govern vol multar amb 25.000 euros els assistents a una festa a Son Vida en pandèmia

En el moment dels fets, estava decretat el màxim nivell d'alerta sanitària, el nivell 4, argumenta l'Executiu

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional de servei.

PalmaEl Govern ha proposat sancionar amb 25.000 euros les persones que van participar en una festa en un habitatge de lloguer turístic a Son Vida, a Palma, durant el confinament del covid-19, l'agost del 2021. Així ho ha informat la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat aquest dimarts a través d'un comunicat de premsa.

Així, la instructora del procediment ha valorat les al·legacions presentades per les defenses dels participants en la festa i, per motius estrictament jurídics, ha determinat que la sanció s'estableixi en 25.000 euros. Un dels arguments és que en el moment dels fets, estava decretat el màxim nivell d'alerta sanitària, el nivell 4.

Això va permetre aplicar el Decret llei 11/2020, de 10 de juliol. Aquest estableix un règim sancionador específic per fer front als incompliments de les disposicions dictades per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la covid-19.

Ara, els interessats tenen quinze dies per presentar al·legacions a la proposta de resolució o els 25.000 euros de la sanció, amb la reducció del 40%, un 20% pel reconeixement de la responsabilitat i un 20% pel pagament anticipat abans de la resolució.

stats