Societat 23/11/2020

Sanitaris de les Balears es concentren a Son Espases contra les retallades salarials

Reclamen una reunió al Govern per "reconduir la situació"

Ara Balears
1 min
Manifestants davant Son Espases

PalmaMés d'un centenar de sanitaris de les Illes Balears s'han concentrat aquest dilluns davant les portes de l'hospital de Son Espases per protestar contra les retallades salarials i reclamar un calendari per al pagament de l'actualització de salaris prevista per al 2021.

Els sanitaris, acompanyats d'alguns delegats sindicals, s'han reunit a les 11 h a Son Espases en la tercera concentració convocada per reclamar noves mesures al Govern balear, a més de per exigir una reunió amb l'Executiu per pactar la pujada salarial del 2%, atenent la situació econòmica de la Comunitat autònoma.

UGT ha reclamat al Govern balear una sèrie de reunions per poder "reconduir la situació" i evitar així les retallades salarials dels treballadors públics de l'Arxipèlag. Cal remarcar que el sindicat ha destacat que les Balears són l'única comunitat que no ha actualitzat un 2% el salari dels treballadors de la comunitat el 2020 com estava acordat. També han subratllat que el projecte de pressupostos de la comunitat autònoma no inclou la pujada del 0,9% anunciada pel govern espanyol per al 2021 que sí que apareix en la previsió dels comptes estatals.

stats