Atlàntida Film Fest
Cultura 14/07/2022

Neil Jordan inaugurarà l'Atlàntida Mallorca Film Fest i rebrà el Master of Cinema

El guanyador d’un Oscar al millor guió original per 'The Crying Game' participarà en una projecció especial de la pel·lícula

2 min
Imatge de la presentació

PALMAEl festival de cinema de Jaume Ripoll tenia un as guardat a la màniga, i aquest dijous ho ha fet saber a tothom a la presentació a Palma de la programació: l'Atlàntida Mallorca Film Fest entregarà un tercer premi Masters of Cinema, que serà per al cineasta i actor irlandès Neil Jordan.

El guanyador d’un Oscar al millor guió original per The Crying Game rebrà el guardó durant la gala inaugural de la 12a edició del festival. A més, participarà en una projecció especial de l’oscaritzada pel·lícula, que celebra 30 anys de la seva estrena en cinemes. The Crying Game es podrà veure a CineCiutat (Palma) durant una sessió especial dia 25 de juliol. L'actor s'afegeix al Masters of Cinema ja anunciats: l’actriu francesa Isabell Huppert i el cineasta ucraïnès Sergei Loznitsa.

El festival, que se celebrarà de manera presencial entre el 24 i el 31 de juliol a Mallorca, presentarà 70 pel·lícules (22 participen a la secció oficial), 12 concerts, xerrades i trobades amb la industria. Ripoll ha anunciat que, a dia 14 de juliol, ja s'han venut més de 10.000 entrades: "Ja podem dir que incrementarà l'assistència respecte de l'any passat, perquè les entrades que s'han venut ja superen la xifra total del 2021", ha apuntat el director del festival.

També ha dit que ja no queden entrades per a cap de les dues sessions del documental Petricor, de Victòria Morell. I que les entrades per a Vortex, de Gaspar Noé, estan a punt d'esgotar-se.

De fet, aquest dijous s'ha posat el focus en l'àrea d’Indústria. Una de les novetats de la nova edició de l'Atlàntida és que acollirà la trobada dels membres de COMICA, un grup de treball format per l’ICAA i diferents comunitats autònomes i territoris de l’Estat (a Palma s'hi trobaran Astúries, Cantàbria, Navarra, Castella - la Manxa i les Balears), que es reuneixen amb la finalitat de "col·laborar i posar en marxa iniciatives conjuntes que permetin un millor desenvolupament de la política cinematogràfica i audiovisual", ha dit el conseller de Fons Europeus, Cultura i Universitat, Miquel Company. La trobada serà els dies 28 i 29 de juliol al teatre Mar i Terra.

En aquest marc, la Direcció General de Cultura del Govern de les Illes Balears promou també EMERGENT, un taller destinat a posar en comú els desafiaments que les productores i creadors de comunitats amb indústria audiovisual emergent o que no compten amb l’activitat dels centres de producció tradicionals.

stats