Cultura 15/03/2022

Amaia, Cecilio G., Rita Payés, Tarta Relena: l'Atlàntida Mallorca Film Fest anuncia 15 concerts

La programació cinematogràfica del festival, que es farà entre els dies 24 i 31 de juliol, es publicarà al juny

2 min
Jaume Ripoll, durant la roda de premsa de presentació del festival.

PalmaL'Atlàntida Mallorca Film Fest (AMFF) és un festival de cinema, però no només un festival de cinema. Més enllà de les projeccions cinematogràfiques, la programació inclou conferències, debats i, sobretot, molta música. Aquest dimarts s'ha anunciat que el festival es farà entre els dies 24 i 31 de juliol, amb els protagonistes dels 15 concerts programats i la creació d'una secció oficial competitiva, amb un premi de 10.000 euros. A més, torna a fer-se el Talent Lab, amb 15.000 euros per a projectes de no ficció i 40.000 per als de ficció. La convocatòria s'obrirà ben aviat.

Jaume Ripoll, impulsor de l'Atlàntida, ha explicat que Rita Payés –que va acompanyar C. Tangana a la gala dels premis Goya– serà l'artista encarregada d'inaugurar el festival, mentre que Amaia Romero farà l'actuació que el clourà.

El dia abans de la inauguració, dia 24 de juliol, les Tarta Relena, que ja van ser a Mallorca l'estiu passat en el marc del festival La Lluna en Vers, oferiran la seva actuació, de la qual Ripoll ha destacat la posada en escena. Dia 25 serà el torn de Rita Payés; després, el 26, sonaran les cançons de Marcelo Criminal i Ortiga; les properes a pujar a l'escenari seran Jimena Amarillo i Rocío Saiz, dia 27 de juliol; per a dia 28 estan programades les actuacions de Rojuu, Marina Herlop i Baaldo; dia 29 serà el torn d'Alis, Varry Brava i Meneo, i dia 30, de Bejo i Cecilio G. Finalment, Amaia clourà el festival dia 31 de juliol.

Secció oficial competitiva

Entre les novetats de l'edició d'aquest 2022, Ripoll ha anunciat la creació d'una secció oficial competitiva, amb un premi de 10.000 euros. El termini d’inscripció de llargmetratges s’obrirà el dimecres 16 de març a la plataforma online Festhome i es tancarà el proper 16 de maig. S’hi admeten pel·lícules de ficció i de no-ficció produïdes entre 2021 i 2022.

El certamen balear també acollirà una secció especial sobre el conflicte d’Ucraïna amb projeccions especials, retrospectiva i debats.

Dins de l’AMFF tindrà lloc la IV Edició d’Atlàntida Mallorca Talent Lab, una aposta pels joves talents, en el qual podran desenvolupar un llargmetratge cinematogràfic tutelat pels millors experts del sector. En aquesta edició, el Talent Lab tindrà la major dotació dels laboratoris de creació d’àmbit estatal, amb premis de fins a 40.000 euros per a projectes de ficció i 15.000 per a documental. La convocatòria estarà oberta del 17 de març al 22 d’abril.

stats