Cinema
Cultura 01/07/2022

Aquestes són les pel·lícules de la Secció Oficial de l'Atlàntida Mallorca Film Fest

Hi participen 22 llargmetratges, però són 13 els que es presenten a competició

1 min
Cartell de la pel·lícula Farha, sobre la guerra d'Israel i Palestina.

PALMAEnguany, per primera vegada, l'Atlàntida Mallorca Film Fest inclourà una Secció Oficial, dotada amb 10.000 euros a la distribució per a la millor pel·lícula. Hi participen 22 llargmetratges, però són 13 els que es presenten a competició.

Els leit motiv d'aquests films són "els dilemes i conflictes amb què s’enfronten les noves generacions", defensa Jaume Ripoll, director del festival; i s'han seleccionat tenint en compte noves veus cinematogràfiques, combatives i provocadores.

Així, en aquesta secció, hi participa el debut de l'actor barceloní Francesc Cuéllar, amb el drama metacinematogràfic Jusqu’ici, tout va; el vibrant thriller psicològic Heartbeast, debut de la finlandesa Aino Suni; el thriller històric Bruno Reidal, confessió d’un assassí, de Vincent Le Port; la darrera guanyadora del premi César a millor opera primaMagnetic Beats, de Vincent Maël Cardona, i Softie, de Samuel Theis.

S'hi sumen la italiana Una femmina, código de silencio, de Francesco Costabile; la suïssa Soul of a Beast, de Lorenz Merz, doblement premiada al Festival de Locarno; la ucraïnesa Rhino, d'Oleh Sentsov; la polonesa Other People, d'Aleksandra Terpinska; la francokosovar La colina donde rugen las leonas, de Luàna Bajrami; el frenètic thriller Runner, d'Andrius Blazevicius; i l’aclamada Farha, de Darin J. Sallam, en què l'espectador serà testimoni de la guerra entre Israel i Palestina a través dels ulls d’una adolescent.

La Secció Oficial a competició la completa una pel·lícula d’animació que ve de conquistar Canes i Annecy, Los secretos de mi padre, de Vera Belmont i Xavier Picard.

El jurat estarà format per Leticia Dolera, Eneko Sagardoy i Nacho Vigalondo, i tres joves estudiants Mateu Bibiloni, Paula Martín i Sophi Burgüer.

stats