Nutrició
Suplements 18/10/2022

¿La teva carmanyola de cada dia és saludable?

El diari ARA i TRAM participen el divendres 21 d'octubre en Mercat de Mercats, amb la cuinera Ada Parellada, per explicar com preparar el menjar per dur a la feina

2 min
Una carmanyola de vidre amb cigrons i altres aliments

El món es divideix entre els que passen hores preparant la carmanyola i els que la fan de bursada, recol·lectant les restes que queden entre la nevera i el rebost. Entre els uns i els altres hi ha un punt de trobada: el menjar saludable.

A l’hora de preparar la carmanyola cal seguir una llista de prioritats, entre les quals hi ha, en primer lloc, les verdures, les hortalisses, els llegums i els cereals. Sobre aquests dos últims, combinats els uns amb els altres en un mateix àpat assegurem la proteïna vegetal de qualitat, però, si no, també hi pot haver un dels dos en un àpat i en un altre, l’altre, i llavors l’organisme n’obtindrà com a resultat la mateixa proteïna. El cas és que, en una carmanyola, que ha de passar unes hores sense refrigeració pel trajecte de trasllat des de casa fins a la feina o fins on sigui, els llegums i els cereals són dos aliments que es conserven bé.

Aquest fet no vol dir que la carn i el peix, proteïnes animals, no siguin dos ingredients recomanables per a les carmanyoles. Hi ha maneres de cuinar-los perquè s’hi conservin bé, però, malgrat això, cal estar molt atent a posar la carmanyola en una nevera tan bon punt es pugui. També cal dir que el que se'n diu “tall”, com tradicionalment s’ha anomenat la proteïna animal, no cal incloure'l cada dia a la carmanyola, sinó un o dos cops a la setmana. Sigui com sigui, en cas que se n'hi posin, el consell és cuinar-los a la planxa o amb poc oli, i integrar-los amb una amanida creativa amb tomàquet, enciam, ceba i els ingredients que es desitgin.

Sobre els envasos per transportar el menjar, els aconsellables són els isotèrmics. La tendència és el vidre, perquè permet també escalfar-lo al microones, en el cas que s’opti per aquesta opció.

Tots els dubtes sobre les carmanyoles, resolts amb la cuinera Ada Parellada

El diari ARA i TRAM seran a Mercat de Mercats amb la iniciativa El menjar que es mou el divendres 21 d’octubre. Des de les 8.30 del matí fins al migdia, la cuinera Ada Parellada serà a l'estand de l'ARA i de TRAM, on explicarà com preparar carmanyoles saludables per traslladar-les cada dia de casa a la feina o on sigui.

 

 

 

 

 

 

stats