Societat 14/07/2023

La Xarxa Vives aprova la Carta Universitària de la Llengua

El document pretén impulsar el català en l'ús institucional, la recerca, la publicació, la docència i la gestió de les institucions representades

ARA Balears
1 min
Els rectors de les universitats representades a la Xarxa Vives.

PalmaEl Consell General de la Xarxa Vives d'Universitats, integrat pels 22 rectors i rectores de les universitats membres, ha aprovat aquest divendres, en la sessió ordinària que ha tingut lloc a la Universitat Jaume I (Castelló de la Plana), la Carta Universitària de la Llengua.

La missió de la Carta és fer feina conjuntament per donar un impuls a la llengua catalana en l'ús institucional, en la gestió, la docència, la recerca, la publicació i la comunicació de les universitats de la Xarxa Vives. Tot amb la finalitat d'enfortir la llengua pròpia en l'esfera acadèmica. El document, aprovat per unanimitat, fixa un marc per al seguiment de la política lingüística, a través de principis, recomanacions i indicadors, tenint en compte el marc legal dels diferents territoris del domini lingüístic.

Per afavorir l'avanç de la llengua

El Consell General ha destacat que l'aprovació del document suposa una passa "decidida" que permetrà l'avanç social de la llengua pròpia en la universitat i, per extensió, "en el conjunt de la societat". Com explica el document, l'activitat de les universitats de la Xarxa Vives es desenvolupa "en un context creixent de diversitat lingüística". Per això, les universitats de la Xarxa Vives es comprometen socialment i públicament a "enfortir i garantir els usos i les actituds favorables a la llengua pròpia".

La Carta Universitària de la Llengua "ha de permetre la particularització d'estratègies per ser viable com a marc comú, preservant la identitat de cadascun dels territoris i encarant reptes com la transformació tecnològica, el multilingüisme i la globalització".

stats