Societat 03/08/2023

Els treballadors de la ITV a Menorca desconvoquen la vaga indefinida

El pacte implica la retirada de la demanda interposada pels sindicats contra el decret de serveis mínims dictat pel Consell

Iván Martín
1 min
Pancarta reivindicativa dels treballadors de la ITV a Menorca.

MAÓEls treballadors del servei de la ITV a Menorca han desconvocat la vaga indefinida iniciada el passat 23 de maig a les estacions de Maó i Ciutadella. Ho han fet després de signar un acord amb els representants de l'empresa concessionària que presta el servei Certio. Finalment, s'ha acordat l'augment salarial del 5% que demanaven els treballadors, i es complementarà amb una segona pujada del 5% condicionada a la millora del servei. Per la seva banda, l'empresa s'ha compromès a incrementar el personal i a cobrir les vacants, incorporant nous treballadors que arribaran pròximament a l'illa.

El pacte també implica la retirada de la demanda interposada pels representants dels treballadors contra el decret de serveis mínims de la ITV dictat pel Consell de Menorca. A més, hauran de supervisar el compliment de l'acord en un mes i mig. El president de la màxima institució insular, Adolfo Vilafranca, ha destacat el paper del Consell com a mediador durant les negociacions "cal agrair l'esforç dels tècnics de la institució, ja que sense ells l'acord no seria possible".

Vilafranca ha aprofitat per lamentar la "situació crítica" del servei i criticar la "pèssima" gestió de Més per Menorca durant l'anterior mandat, quan gestionaven el Departament de Mobilitat. De tota manera, el president ha advertit que la desconvocatòria de la vaga "és un punt d'inici, però encara queda molt per normalitzar el servei davant la llarga llista d'espera". L'actual contracte de la ITV a l'illa es prorrogarà un any, una vegada finalitzi en el mes de novembre. Posteriorment, el Consell prepararà els plecs per a una nova licitació.

stats