Societat 27/10/2022

Expulsen de la sala un testimoni del judici del cas Cursach

"No vull veure aquests delinqüents. Facin el que hagin de fer!", ha escridassat mentre en sortia

2 min
Imatge de la Secció Primera de l'Audiència de Palma, on es celebra el judici del cas Cursach.

PalmaLa presidenta del Tribunal ha expulsat aquest matí de la sala un testimoni del judici del cas Cursach. Es tracta del propietari d’un local de la zona palmesana de Gomila. “No som un delinqüent i no dec res a ningú. Els delinqüents són els qui estan darrere”, ha declarat. "No vull veure aquests delinqüents. Facin el que hagin de fer!", ha escridassat mentre abandonava la sala.

Abans d’això, l’home havia testificat a la sala que els agents de la Patrulla Verda “s’inventaven” les denúncies i ha indicat que “cada dia que obria tenia una multa”. Així mateix, el testimoni s'ha arribat a entrevistar amb policies. "Em van dir que volien parlar sobre els policies que m'havien fet la vida impossible i els vaig explicar el que havia passat", ha indicat. Abans de declarar el propietari ha identificat quatre dels imputats en la causa, que ha descrit com a "enemics".

Prèviament, un agent de la Patrulla Verda de la Policia Local de Palma ha assegurat que les inspeccions que rebien els locals de la competència del Grup Cursach eren per queixes. "Tots han rebut visites per part de la Patrulla Verda arran de les queixes veïnals, són reincidents", ha insistit. Així ho ha declarat un dels testimonis citats a declarar aquest dijous a l'Audiència de Palma durant el judici del cas Cursach.

A banda d'això, l'agent ha explicat que tenien "ordre superior" d'avisar quan anaven a actuar a la zona de la Platja de Palma, tot i que no recorda de qui venia. No obstant això, l'ordre va durar "un curt termini de temps", aproximadament, "un o dos anys".

”Por” durant la instrucció

Per altra banda, i en la mateixa línia que altres dels seus companys que van declarar la setmana passada, el testimoni ha reconegut que durant la seva declaració "va tenir por". "Van ser circumstàncies difícils, teníem pressions per tots els costats i en el moment de la meva declaració vaig tenir por, perquè hi havia companys que havien estat o eren a la presó, un moment en què no sabies com sortiries del despatx del jutge", ha manifestat. A més, ha mantingut que l'actitud del fiscal Miguel Ángel Subirán era "molt vehement" i que "es va alterar".

stats