Societat 23/09/2023

Manuel Penalva: "Si algun dia aparec mort, que s'investigui"

"Estic condemnat a viure amb por", ha declarat aquest divendres l'exjutge en la darrera sessió del judici contra els investigadors del cas Cursach

ARA Balears
1 min
Miguel Ángel Subiran i Manuel Penalva

Palma"Estic condemnat a viure amb por", ha declarat aquest divendres l'exjutge Manuel Penalva davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) en el seu torn de darrera paraula durant la darrera sessió del judici contra ell i la resta d'investigadors del cas Cursach. "Si un dia aparec mort, que s'investigui", ha demanat Penalva, que ha estat el primer a intervenir de tots ells.

L'antic instructor ha assegurat que ha hagut d'adoptar multitud de mesures de seguretat actives i passives. "No és agradable haver de dur una arma", ha assenyalat. Penalva ha defensat la instrucció del cas ORA, però ha reconegut, en tot cas, que, segurament, "es podria haver fet més i millor" i ha insistit a negar que hagi coaccionat o amenaçat ningú. "És poc creïble que tot ho féssim malament", ha defensat.

En termes semblants s'ha pronunciat l'exfiscal Miguel Ángel Subirán. "Si algun dia em tir per la finestra, serà mentida, perquè m'hi hauran tirat", ha dit. Subirán ha començat el torn de la darrera paraula amb un retret al fiscal Tomás Herranz perquè no ha quedat a la darrera part del judici. "Tenim un fiscal que no dona la cara i que s'amaga davall la taula", ha lamentat. L'exfiscal ha assegurat que viu amb por, que no pot tornar a dormir tot sol a casa, "perquè per allà hi van dos malvats, dos sicaris", i que no ha pogut tornar a agafar el son.

stats