Societat 30/06/2021

El jutjat de Palma denega 103 'habeas corpus' dels estudiants aïllats a Palma

La resolució que nega l'auxili judicial remarca que es tracta "d'un ingrés recomanat per les autoritats sanitàries"

ARA Balears
2 min
Estudiants confinats a l'espera del resultat de la PCR.

PalmaEl Jutjat d'Instrucció número 6 de Palma en funcions de guàrdia ha denegat els 103 habeas corpus que van interposar aquest dimarts els pares dels estudiants que es troben aïllats a l'hotel Bellver a causa del macrobrot associat a viatges de final de curs des d'altres comunitats autònomes a Mallorca. Segons ha informat Europa Press, els pares van interposar a través de l'advocat de l'agència de viatges l'auxili judicial per una possible detenció il·legal dels seus fills.

En concret es tracta dels estudiants de la mateixa classe de l'institut Rey Pastor de Moratalaz, que van arribar el 23 de juny a l'illa i des del passat 27 estan a l'hotel. La Policia Nacional ha entregat a les 5 h la resolució que nega l'auxili judicial, ja que es tracta "d'un ingrés recomanat per les autoritats sanitàries", per la qual cosa "no s'està davant d'una suposada detenció il·legal". Cal remarcar que el jutjat havia de rebre aquest dimarts prop de 200 peticions més d'habeas corpus de pares dels estudiants confinats a l'hotel covid Palma Bellver, però finalment la xifra es va reduir a 100.

Per altra banda, el Jutjat del Contenciós Administratiu número 3 de Palma ha acordat aquest dimecres aixecar el confinament dels estudiants que fan quarantena a l'hotel Palma Bellver que no han donat positiu en covid-19, és a dir, els que han donat negatiu i els que no s'han fet cap prova diagnòstica. Aquests representen 175 joves del total de 249 que hi ha actualment confinats a l'hotel pont, de manera que només haurien de quedar els 57 que fins ara han donat positiu perquè dels 74 contagiats hi ha 16 ingressats i un aïllat a un hotel d'Alcúdia.

Així, la jutgessa ha ratificat parcialment les mesures sanitàries adoptades diumenge per la Conselleria de Salut amb relació al confinament dels joves afectats pel macrobrot associat als viatges d'estudis que han arribat a les Balears de diverses comunitats autònomes. La magistrada argumenta en la interlocutòria emesa aquest horabaixa que el Govern no ha acreditat que els que no han donat positiu siguin contactes estrets dels joves contagiats. Per això, considera que la mesura "no és proporcionada" per aquests estudiants i que "limita un dret fonamental".

stats