Societat 21/10/2021

Hila, davant les crítiques a la limitació al trànsit al centre de Palma: "És imparable"

El batle de Ciutat ha dit que "sempre hi ha reticències" als canvis, però que després "tothom està d'acord"

ARA Balears
2 min
Alguns dels cartell de la plataforma Recuperem Palma

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha assegurat aquest dijous que les mesures per limitar el trànsit al centre i afavorir els vianants "són imparables". Així de contundent ha respost a les crítiques de la Plataforma Recuperem Palma, que ha col·locat cartells per Ciutat en contra de la Zona de Baixes Emissions que l'àrea de Mobilitat de Cort pretén posar en marxa, i que obligarà els conductors no residents a deixar el cotxe als aparcaments soterrats, en lloc d'usar l'ORA.

Hila ha recordat que dos terços del centre de Palma són ACIRE, per on només poden circular amb cotxe els residents, i ha considerat que les zones per a vianants "funcionen molt bé comercialment". Una afirmació que xoca de ple amb la plataforma crítica, que rebutja qualsevol restricció al trànsit. El batle, però, ha dit que "sempre hi ha reticències" als canvis, però que després "tothom està d'acord".

El socialista ha reiterat que la zona de baixes emissions no serà un ACIRE, perquè qualsevol conductor podrà continuar circulant amb cotxe, tot i que només podran aparcar als carrers els que siguin residents. La resta ho haurà de fer als aparcaments soterranis, dels quals Hila ha dit que "pràcticament" tenen el mateix preu que l'ORA. A més, ha assegurat que els set aparcaments soterrats que hi ha de les Avingudes cap endins són suficients. El batle també ha recordat que la llei climàtica espanyola obliga a crear zones de baixes emissions, i "Palma no en quedarà al marge", segons ha afirmat.

Cal recordar que la creació de la zona de baixes emissions anirà acompanyada de l'extensió de la zona ORA cap als barris actualment limítrofs de la ciutat, com són el Camp Redó, Bons Aires, el Fortí, Santa Catalina i Pere Garau, entre d'altres.

stats