Societat 24/04/2024

Una plataforma per a vianants que uneixi el Born amb el carrer de la Unió: Cort presenta el projecte de reforma de la plaça de Joan Carles I

El regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, assegura que la iniciativa és "molt incipient" i no ha especificat quin pressupost tindrà

ARA Balears
2 min
La plaça Joan Carles I de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimarts l'avantprojecte de reforma de la plaça de Joan Carles I a la Gerència d'Urbanisme, amb el qual es pretén convertir la zona en un "gran espai per a vianants" i mitjançant una "plataforma única" que anivelli el passeig del Born amb el carrer de la Unió. Quant al pressupost de l'actuació, i que el PSIB va xifrar en 1,7 milions d'euros la setmana passada, el tinent de batle i regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, no ha donat detalls i ha assenyalat que la iniciativa és "molt incipient", per la qual cosa parlar de xifres és "estèril".

Segons ha recollit Europa Press, pel que fa a l'arbrat, l'aturada de l'EMT o els pàrquings de motos, Fidalgo ha apuntat que "hi ha arbres malalts", però ha assenyalat que el debat botànic és "infinit" i està "obert". Quant a la parada de l'EMT situada a prop del C&A, es desplaçarà a un lloc amb "més accessibilitat". De la mateixa manera, no ha especificat el futur dels 'càrrega i descàrrega' ni de la parada de Bicipalma que hi ha a la plaça.

D'altra banda, sobre si aquestes obres coincidiran amb les de la plaça Major i les de la plaça del Mercat, el tinent de batle ha expressat que "creu que no" perquè cada projecte "es troba en una fase diferent" i que es "programarà de manera que creï menys distorsions a la ciutat".

Fidalgo ha explicat que, aproximadament, es donarà audiència d'aquest projecte als veïns i comerciants de la zona perquè compti amb "el major dels acords" i l'opinió del "major nombre de persones", amb l'objectiu de fer possible el projecte. Així, s'espera generar un debat públic per reunir "totes les opinions i aportacions possibles", així com "totes les garanties de la llei" i "l'opinió positiva" de veïns, comerciants i de la ciutadania.

Finalment, en relació amb la rescissió del contracte amb l'empresa Territorio y Ciudad per a la redacció del Pla d'ordenació detallada, Fidalgo ha concretat que aquesta ruptura depèn dels serveis jurídics del Consistori, per la qual cosa ha indicat que confia que seran "ràpids" i la rescissió serà "imminent".

stats