Societat 20/04/2024

"La voluntat del meu pare, Pascual Ribot, era tornar a Palma i al barri l'estima que sempre li varen demostrar"

Després de més de 10 anys d'activitat, tanca el Gabinet de Curiositats, una emblemàtica botiga de Ciutat. Aquest dissabte els seus fills han organitzat una trobada a la tenda perquè qui vulgui, pugui endur-se'n algun objecte de forma gratuïta

2 min
Pascual Ribot al seu Gabinet de Curiositats.

PalmaEl Gabinet de Curiositats tanca les portes després de més de 10 anys d'activitat. Ubicat al carrer Antoni Frontera, 12, de Palma, la botiga va ser fundada per Pascual Ribot Blanes, qui va morir recentment. Ara, per homenatjar la seva figura i la seva tasca, la seva família ha organitzat aquest dissabte una jornada perquè, qui vulgui, pugui apropar-se al Gabinet i endur-se'n algun objecte o llibre de forma gratuïta. "Era la seva voluntat i desig, tornar a Palma i, especialment, al barri i a la seva gent, l'estima que sempre li varen demostrar amics i veïnats", expressa una de les seves filles, Llúcia Ribot. De fet, la tenda es va convertir en un reclam tant per als joves a la recerca d'algun llibre com per als més experts en el món del col·leccionisme.

Cartell de la jornada organitzada per la família de Pascual Ribot.

Pel que fa al futur del local i del que representa per al barri, Ribot assegura que el Gabinet comença i acaba amb el seu pare. "Esperem que d'entre les amistats del barri, i en record d'ell, tots els que s'hagin apropat s'emportin alguna cosa, sigui un llibre o un objecte curiós on trobin la seva essència i memòria", assenyala. Així mateix, la família ha contactat amb diverses entitats per donar els objectes, mentre que els que han quedat són els que els visitants han pogut trobar a la botiga. "Com a comiat, ell volia regalar el que va estar recopilant durant tants anys", conta.

Pascual Ribot va decidir engegar aquest projecte després de perdre la seva feina a la banca arran de la crisi del 2008. "Ell sempre va tenir interès en el col·leccionisme i va decidir agafar el local i muntar el negoci, que va dur tant de manera en línia com física", detalla Ribot, qui remarca que amb aquesta activitat volen homenatjar-lo a ell, a la seva tasca i al seu vincle amb el barri.

stats