Societat 17/04/2024

Cort sanciona sense sou ni feina el policia local que llogava infrahabitatges

La Conselleria d'Habitatge va localitzar 68 espais insalubres i va imposar una multa de dos milions d'euros a l'acusat

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional en un dels infrahabitatges.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat que suspendrà durant dos anys i quatre mesos de sou i de feina el policia local acusat de llogar infrahabitatges. Així ho ha decidit aquest dimecres la Junta de Portaveus de Cort després de desestimar les al·legacions de l'agent, d'uns 50 anys.

Cal recordar que el servei d'Inspecció de la Conselleria d'Habitatge va localitzar 68 habitatges insalubres les zones de Palma, Gomila, Foners i La Indioteria, situació per la qual el febrer es va imposar una sanció de dos milions d'euros a l'agent que les gestionava. És la sanció més gran que ha imposat la Conselleria d'Habitatge amb relació a infrahabitatges i és més alta que la suma de totes les multes posades fins ara (en total s'havien interposat 54 sancions amb un import global de 492.126,64 euros, per creació d'infrahabitatges o per fer publicitat d'infrahabitatges).

Quant al cas, es va fer públic el novembre, quan agents de la Policia Nacional varen detenir l'home per llogar trasters i locals comercials com a habitatges a migrants en situació il·legal. L'agent feia quasi dos anys que llogava aquests infrahabitatges, molts dels quals no tenien ni llum ni ventilació, i cobrava de mitjana més de 450 euros al mes. Molts dels espais feien 10 metres quadrats o, en el millor dels casos, 15. L'acusat també havia manipulat els comptadors de llum, aigua i el gas per fer pagar més als inquilins.

stats