Societat 08/06/2021

El Govern aprova les mesures sanitàries per al curs escolar vinent

El text estableix el que estava previst: la reducció de la distància de seguretat a 1,2 metres i la recuperació de les ràtios prepandèmia

ARA Balears
2 min
Imatge d'una classe durant el curs 2020-21.

PalmaEl Govern balear ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) les mesures sanitàries per a curs 2021-22, mitjançant una resolució conjunta del conseller d'Educació, Martí March, i la consellera de Salut, Patricia Gómez. "La resolució dona marge als centres perquè puguin planificar-se dins els marges ordinaris", apunta l'Executiu illenc en un comunicat.

Com ja es va fer públic en roda de premsa, les principals mesures són la reducció de la distància interpersonal a 1,20 m (actualment és d'1,5 m), i el manteniment de la mascareta per a majors de sis anys. El fet que es rebaixi la distància permetrà "incrementar la presencialitat de tots els alumnes" i també "recuperar alguns espais actualment dedicats a impartir classes".

La resolució marca que les ràtios mitjanes tornaran a la normalitat. En aquest sentit, Educació assegura que "es mantindran dins els límits legals" i que quan superin la normativa "es dotaran els grups de més professorat per desdoblar-los".

Cal remarcar que a infantil i primària es mantindran els grups bombolla, però amb la diferència que dins els grups de primària els alumnes podran interactuar entre ells, sense necessitat de mantenir la distància de seguretat, com passa actualment en els d'infantil.

Quant al nombre de docents, la intenció del Govern és el de "comptar amb un nombre similar al que s'ha implantat aquest curs", que són 567. A més, també es mantindrà el grup de substitucions exprés per covid-19.

D'altra banda, els alumnes amb necessitats especials, que ara estan escolaritzats a les aules UEECO, podran tornar a formar part del grup ordinària de referència. A més, aquells que estiguin escolaritzats en modalitat combinada –entre escola ordinària i d'educació especial– podran mantenir-la, a diferència del curs actual que han hagut de triar.

Respecte al tema de la ventilació, la Conselleria d'Educació i Formació Professional adquirirà gairebé 4 mil filtres HEPA que es distribuiran entre els centres educatius com a mesura complementària a la dotació de dispositius mesuradors de CO₂ realitzada el curs passat.

stats