Societat 02/05/2024

L'IES Alcúdia envia alumnes d'FP a Itàlia, Portugal i Suècia

En el marc del projecte Erasmus+, també una vintena d'estudiants suecs reben formació pràctica en hotels del municipi

ARA Balears
2 min
Alumnes de l'IES Alcúdia, a Itàlia.

PalmaL'IES Alcúdia aposta pel projecte Erasmus+, un programa de beques finançat amb fons de la UE que impulsa la mobilitat i el desenvolupament educatiu, professional i personal dels estudiants. Aquest curs 2023-2024, el centre ha incrementat la participació amb projectes de mobilitat per a l'alumnat d'FP de Grau Superior, i ha aconseguit l'acreditació d'educació escolar, que suposarà que alumnes d'ESO i Batxillerat puguin gaudir de mobilitats Erasmus el curs vinent. En el cas de Formació Professional, set alumnes completen enguany la seva formació en les especialitats de Turisme, Gastronomia, Serveis en Restauració i Administració i Finances amb pràctiques en empreses de Portugal, Suècia i Itàlia. Cinc d'aquests estudiants gaudeixen d'una beca Erasmus+ de llarga durada i passaran fins a tres mesos treballant a l'estranger, mentre que els altres dos han obtingut una beca de curta durada i hi estaran durant cinc setmanes.

Acolliment d'estudiants i professors

L'IES Alcúdia ha estat també espai d'acollida per a alumnes europeus. Per una banda, una vintena d'estudiants d'Örebro (Suècia) han tingut formació pràctica durant els quatre mesos d'estiu a establiments de Garden Hotels, JS Hotels i Iberostar, gràcies al conveni signat entre aquestes cadenes hoteleres, l'IES Alcúdia i l'institut Virginska Gymnassiet. El centre agraeix, en un comunicat, la col·laboració d'aquestes empreses i en convida a d'altres a participar.

Per altra banda, una alumna d'Itàlia ha gaudit d'una beca de mobilitat a l'IES Alcúdia durant els mesos de gener i febrer, quan va poder assistir a les classes amb el grup de Grau Superior d'Administració i Finances i conèixer la realitat de Mallorca. Finalment, durant juny i setembre, professors i alumnes passaran uns dies observant el desenvolupament de les classes i coneixent una mica millor el sistema educatiu illenc. El professorat de l'IES Alcúdia també participa activament en els projectes de mobilitat Erasmus+. Així, la cap d'estudis d'FP i la Coordinadora Erasmus del centre duran a terme un job shadowing (Període d'observació) a l'institut Virginska d'Örebro, durant el qual podran analitzar la feina dels professionals d'aquest centre educatiu, compartir experiències i aprendre de les seves pràctiques docents i de l'organització dels cicles formatius i les mobilitats Erasmus.

stats