Polèmica
Societat 05/05/2024

"OTAN no, bases fora": Mallorca per la Pau rebutja l'arribada de vaixells de guerra a Portopí

Les embarcacions de guerra recalen a Palma per dur a terme les maniobres internacionals ESP Minex-24

ARA Balears
1 min
Embarcacions de l'OTAN a Portopí.

PalmaLa plataforma Mallorca per la Pau ha emès un comunicat en què manifesta el rebuig cap a la utilització de l'estació naval de Portopí, a Palma, per part de vaixells de l'OTAN. Les embarcacions de guerra varen arribar aquest divendres al port i hi quedaran fins dilluns, per dur a terme les maniobres internacionals ESP Minex-24.

"Aquestes i totes les maniobres militars que es fan al món són jocs de guerra que prepararen per a la guerra, i creim fermament que la pau no es fa ni es consolida preparant-se per a la guerra ni cercant o inventant-se enemics", han lamentat.

En aquesta línia, han criticat que l'OTAN és una organització armada al servei de l'imperialisme i de les corporacions que la controlen. "Lluny de tenir un caràcter defensiu, l'OTAN ha estat implicada en la promoció de molts dels conflictes de les darreres dècades que han suposat la destrucció de països sencers i la mort i misèria de les seves poblacions", han censurat.

També han remarcat el fet que l'organització "serveix els interessos d'un capitalisme, que ha trobat com a pretext per salvar-se especular amb la possibilitat d'una guerra mundial amb Rússia".

La plataforma ha fet una crida a dir 'No a l'OTAN i no a les seves bases': "No volem que el port de Maó es converteixi en base de l'OTAN, no volem que a Portopí recalin els seus vaixells ni s'utilitzi per justificar cap preparació per a cap guerra".

stats