OTAN
Societat 05/05/2024

Vaixells de l'OTAN i més de 500 militars participen en un exercici de guerra a la costa de les Balears

Els militars desembarcaran aquest dissabte a l'Estació Naval de Portopí

ARA Balears
1 min
Bucs militars a les Balears

PalmaVaixells de superfície, un helicòpter de l'Armada i un total de 550 soldats de diversos països de l'OTAN participen aquests dies en una sèrie de maniobres per entrenar-se en la guerra de mines marítima, en aigües pròximes a l'Arxipèlag balear.

Aquestes maniobres es desenvolupen des del passat 29 d'abril fins al pròxim 9 de maig en el marc de l'exercici multinacional ESP Minex-24, en el qual participen militars de França, Itàlia, Grècia, Turquia, Bèlgica, els EUA i Espanya. En un comunicat, el Ministeri de Defensa ha explicat que l'Armada lidera aquestes maniobres que es realitzen amb caràcter anual. La força naval multinacional, en la qual s'integraran també l'agrupació permanent de Mesures Contramines de l'OTAN al Mediterrani i la Força Marítima Europea, seran part integrant de l'exercici que es durà a terme en les proximitats del cap Blanc.

El 26 d'abril tots els vaixells participants de l'agrupació van desembarcar a l'Estació Naval de Maó per ultimar detalls de l'exercici, i ja l'horabaixa va tenir lloc un acte solemne a bord del vaixell almirall Relámpago, que va tenir la presència dels comandaments d'agrupacions i autoritats civils de Menorca. Després de la primera setmana d'exercicis, està previst que els militars desembarquin a l'Estació Naval de Portopí del 3 al 6 de maig, i finalment el 9 de maig es farà una primera anàlisi dels resultats. Per a la primera escala a Portopí hi haurà jornada de portes obertes aquest dissabte d'11.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, i diumenge d'11.00 a 13.00 hores.

stats