Polèmica
Societat 14/04/2024

El vaixell de l'OTAN torna al port de Maó

Està duent a terme un operació de control a la mar Mediterrània

ARA Balears
1 min
La fragata 'Navarra' navegant pel Mar Mediterrani

PalmaLa fragata Navarra, vaixell de l'OTAN, té previst recalar en el port de Maó demà diumenge, dia 14 d'abril. Segons ha informat el Ministeri de Defensa, a través d'un comunicat, es tracta d'una escala logística dins de l'Operació Sea Guardian de l'Aliança Atlàntica i sota el control operatiu nacional del Comandament d'Operacions.

En el comunicat destaquen "l'estratègica situació de la mar balear" i han recordat que és habitual que els vaixells que realitzen patrulles pel Mediterrani aprofitin els serveis de l'Estació Naval de Maó, ja sigui per aprovisionar-se de combustible i queviures o per dur a terme reparacions.

A més, han explicat que actualment la fragata Navarra està duent a terme una de les sis operacions de seguretat marítima específiques de l'Aliança Atlàntica, en aquest cas la Sea Guardian, que es fan cada any en diferents zones de la Mediterrània. Aquestes operacions estan principalment orientades al coneixement de l'entorn marítim (trànsit mercant, línies de comunicació, àrees de pesca, desenvolupament d'activitats il·lícites, etc.), a la lluita contra el terrorisme des de la mar i a l'impuls a les capacitats de seguretat marítima dels països de la regió.

stats