Avui per demà
Societat 04/06/2024

El GOB acusa el PP de tombar la llei 'Avui per demà' sorgida d'una Iniciativa Legislativa Popular

L'entitat lamenta que la proposta va suposar anys de treball i va tenir el suport de 12.000 persones i més de 90 entitats

ARA Balears
1 min
El GOB ha presentat l'acte central de la campanya "Avui per demà"

PalmaEl GOB ha acusat aquest dimarts al PP de "tombar" la llei 'Avui per demà', sorgida d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), amb l'aprovació del Decret de simplificació administrativa. En un comunicat, els ecologistes han recordat que la llei de benestar per a les generacions presents i futures va suposar més de tres anys de treball i va tenir el suport de 12.000 persones i més de 90 entitats. "Ha estat mutilada via decret llei, per via d'urgència i sense debat social ni polític", han criticat.

Per al GOB, aquest fet és una mostra del vertader tarannà d'un Govern que "juga al canvi discursiu alhora que impulsa una norma sense precedents al servei dels agents depredadors del territori". Cal recordar que l'objectiu de la llei era garantir que totes aquelles normes, plans, programes i actes administratius avaluassin el seu impacte potencial i les repercussions tant positives com negatives sobre les generacions presents i futures.

"Ens trobam davant un Govern que només pretén agilitzar les inversions, consolidar perspectives de lucre privat i llevar traves ambientals, tot això símptoma del negacionisme institucional vigent que es pretén amagar darrere d'anuncis de pactes socials per a la sostenibilitat", han lamentat.

stats