Tribunals
Societat 27/09/2023

El fiscal cap de les Illes admet "un error" en el cas de Pau Rigo i que "cal demanar perdó"

El nou advocat de l'home de 83 anys declarat culpable demana l'absolució del seu client i la Fiscalia que es repeteixi el judici

2 min
L'acusat, a l'Audiència de Palma.

PalmaEl fiscal cap de les Balears, Julio Cano, ha confirmat aquest dimecres que considerar culpable Pau Rigo ha estat "un evident error de l'Administració de Justícia, pel qual cal demanar humilment perdó a tots els afectats". Segons Cano, el veredicte conté un error "de tipus procedimental", per la qual cosa la Fiscalia demana la nul·litat i la repetició del judici.

"Tots cometem errors, però l'important és que s'ha detectat i que es corregirà", ha declarat al respecte. Cano ha lamentat que en el moment en què el jurat va donar el seu veredicte de culpabilitat per cinc vots a favor i quatre en contra, ningú veiés l'error, atès que eren set els vots favorables necessaris. El fiscal ha descarregat de responsabilitat la magistrada presidenta, de qui ha destacat la seva trajectòria i responsabilitat.

Per la seva banda, el nou advocat que representa Rigo, Jaime Campaner, en demana l'absolució. En cas que sigui denegada, sol·licita –subsidiàriament– la nul·litat del procés i, per tant, la repetició. Cal recordar que el jurat popular va declarar culpable Rigo la setmana passada. La decisió va estar molt disputada, ja que cinc dels membres del jurat l'han declarat culpable, i quatre, innocent. Tot i haver-lo declarat culpable, tots els membres del jurat, excepte un, van sol·licitar al govern l'indult total o parcial de la condemna.

També aquesta setmana una ciutadana ha decidit posar en marxa una recollida de firmes a través de la plataforma Change.org que en poques hores ha aconseguit arribar a la meitat del seu objectiu: aconseguir-ne 5.000. Els partidaris de la seva llibertat consideren que la mort del lladre que Pau Rigo va matar d'un tir no és un homicidi, com apunta el jurat, sinó una acció en defensa pròpia.

stats