Recollida de firmes
Societat 25/09/2023

Posen en marxa una recollida de firmes per demanar la llibertat de Pau Rigo

Els impulsors consideren que l'acusat va actuar en defensa pròpia i, per tant, és innocent

ARA Balears
2 min
Portada del grup creat a Facebook en suport de Pau Rigo

PalmaLa resolució del jurat popular que ha declarat aquest dilluns culpable Pau Rigo d'haver matat un lladre que entrà a casa seva ha provocat la indignació de desenes de persones a través de les xarxes socials. De fet, una ciutadana ha decidit posar en marxa una recollida de firmes a través de la plataforma Change.org que en poques hores ha aconseguit arribar a la meitat del seu objectiu: aconseguir-ne 5.000. Els partidaris de la seva llibertat consideren que la mort del lladre a qui Pau Rigo va matar d'un tir no és un homicidi, com apunta el jurat, sinó una acció en defensa pròpia.

Els fets varen ocórrer l'any 2018, quan un dels acusats, conegut com a Pep Merda, sabia que Rigo guardava gran quantitat de diners a casa seva i un altre dels processats, Marcos Rotger, anar a robar-li. Aquest va comentar l'assalt als germans Fredy i Mauricio Escobar, de 25 anys, i entre els quatre es varen posar d'acord per cometre el robatori. Els acusats varen estar esperant fora del domicili fins que en va sortir Pau Rigo. Fredy el va agafar per l'esquena, li va tapar la boca perquè no cridàs i li va demanar que obrís la caixa forta, mentre Mauricio entrava al domicili, on es trobava la dona.

El delinqüent la va empènyer per l'esquena i la va tirar damunt el llit. Fredy i Pau Rigo eren al soterrani, on hi havia la caixa forta. El jubilat la va obrir i va tornar amb la seva esposa. Els germans carregaven unes motxilles amb diners quan el jubilat va agafar una escopeta de caça que tenia a l'habitació i es va dirigir a la sala. Mauricio i Fredy pretenien sortir d'allà amb els diners, però es varen veure sorpresos per Pau Rigo, que va disparar al primer a l'abdomen.

stats