Tribunals
Societat 23/09/2023

Declaren culpable l'ancià que va matar un lladre que havia entrat a casa seva

El jurat popular ha demanat al govern l'indult total o parcial de la condemna

ARA Balears
1 min
Judici a un ancià

PalmaEl jurat popular ha declarat culpable l'ancià que va matar un lladre que havia entrat a casa seva, a Porreres, el mes de febrer del 2018. La decisió ha estat molt disputada, ja que cinc dels membres del jurat l'han declarat culpable, i quatre, innocent. Tot i haver-lo declarat culpable, tots els membres del jurat, excepte un, han decidit sol·licitar al govern l'indult total o parcial de la condemna.

La Fiscalia demanava, inicialment, una condemna de quatre anys de presó per a l'home, però en una de les darreres sessions del judici van assenyalar "la circumstància eximent incompleta de responsabilitat criminal de legítima defensa i la circumstància atenuant analògica de temor vencible". Per altra banda, la Fiscalia sol·licita condemnes que sumen 16 anys de presó per als tres lladres que van entrar a la casa de l'ancià a robar.

Un cop coneguda la decisió del jurat, l'home ha assegurat que ho ha passat molt malament i que el vespre que els lladres van entrar a casa seva va "canviar" la seva vida. "Mai m'havia pensat que hauria de fer el que vaig veure'm obligat a fer", ha sentenciat.

Per part seva, el germà del lladre assassinat ha demanat disculpes a l'ancià perquè, "si ell no hagués entrat a la casa a robar, res d'això no hauria passat".

stats