Tribunals
Societat 20/09/2023

L'ancià acusat de matar un lladre mostra el seu pesar: "Mai a la vida vaig pensar que hauria de fer el que vaig fer"

Aquest dimarts ha tingut lloc la setena i darrera sessió del judici, en què els acusats han pogut expressar la seva darrera paraula

ARA Balears
2 min
L'acusat, a l'Audiència de Palma.

PalmaL'ancià de 83 anys acusat de disparar i matar un lladre que va entrar a ca seva a Porreres el febrer del 2018 ha manifestat el seu pesar per la mort de l'home i ha assenyalat, en relació amb el tret, que "mai a la vida" va pensar "que hauria de fer-ho". Així ho ha expressat aquest dimarts en la setena i darrera sessió del judici que ha tingut lloc a l'Audiència Provincial de les Balears, en què els acusats han pogut expressar la seva darrera paraula.

Segons ha recollit Europa Press, l'home (a qui la Fiscalia demana tres anys i nou mesos de presó) ha indicat que "ha sofert molt" i que la seva vida "va canviar" quan varen entrar a ca seva.

Així mateix, els tres acusats pel robatori també han expressat la seva darrera paraula. D'aquesta manera, el germà de l'home que va morir i un dels que van assaltar la casa s'ha disculpat amb l'ancià perquè ha considerat que sense la seva participació "no s'haurien produït aquests fets". "No vull excusar-me, vaig participar-hi", ha apuntat, i ha afegit que "des del primer dia" va voler dir la veritat i que no ha estat l'únic culpable. D'altra banda, un dels acusats de planejar el robatori ha explicat que "mai" va oferir ganivets ni pistoles per dur a terme l'atracament i que va comprar palanques de pota de cabra, guants i passamuntanyes perquè l'hi havien obligat.

Finalment, el tercer acusat ha dit que no va fer "seguiment de res" i que ha fet de "protector" amb l'altre acusat. "Si es planeja un robatori, un s'endú doblers; jo no me'n vaig endur res ni vaig demanar res", ha afegit. Per als lladres s'han demanat penes que sumen 16 anys de presó per un delicte de robatori amb violència i un delicte de lesions.

stats