Tribunals
Societat 18/09/2023

L'ancià acusat de matar un lladre va disparar a una distància dos metres, segons els pèrits

L'home de 83 anys està processat per ferir de mort un home que va entrar a robar a casa seva a Porreres el 2018

ARA Balears
2 min
L'acusat, a l'Audiència de Palma.

PalmaL'Audiència de Palma ha acollit aquest dilluns una altra sessió del judici contra un home de 83 anys acusat d'homicidi per matar un dels lladres que van assaltar casa seva, a Porreres, el 2018. Aquest matí ha estat el torn de declarar de dos agents de la Guàrdia Civil encarregats de fer un informe pericial sobre la distància del tret que va efectuar l'home cap a un dels lladres, així com del metge forense que va fer l'autòpsia a la víctima.

Per una banda, ambdós agents han assenyalat que la distància que separava l'acusat dels assaltants havia de ser d'entre 1,5 metres com a mínim i 2 com a màxim. En canvi, el metge forense ha determinat que la distància va ser de 5 a 10 metres. Amb ells, han declarat un comandant de la Guàrdia Civil i diversos agents del cos.

Així, els perits han explicat que van fer un informe a través de l'anàlisi de gasos, partícules i la mida i la forma de l'impacte del projectil en les peces externes del lladre que va morir. A partir d'aquí, han constatat que la distància es trobava "aproximadament" entre 1,5 i 2 metres. Segons han explicat, la presència de residus de trets a la roba del mort corrobora que, com a màxim, la distància va ser de dos metres des de la boca de l'arma.

Per la seva banda, el metge forense que va fer l'autòpsia del mort ha assenyalat que el tret es va fer a una "distància curta", és a dir, entre cinc i deu metres, i que "no va ser un tret a frec de roba", atès que "no es van trobar cremades al cos". Per això, ha declarat que és "impossible" que fos a menys d'1,5 metres.

Cops compatibles amb palanques de pota de cabra

Igualment, ha explicat que la dispersió del tret va ser perpendicular, davant del lladre. En relació amb les lesions que va patir l'ancià, el forense ha explicat que els cops "presenten un alt nivell de violència" i que "són compatibles" amb lesions fetes amb palanques tipus pota de cabra. Així, ha afirmat que "no es poden fer amb un puny" i que són cops "amb una intencionalitat". A més, ha relatat que les lesions que va patir l'ancià van haver de ser "posteriors al tret", perquè "és difícil estar dret" després de patir aquests cops.

Aquest dilluns també han declarat els metges forenses que van fer l'informe de sanitat. Així, el forense ha assenyalat que l'ancià va patir un trastorn mental transitori i que "va prendre decisions sota l'estímul de la por" i que aquest "va anul·lar la seva capacitat".

stats