Tribunals
Societat 13/09/2023

Uns altres dos acusats per l'assalt a Porreres diuen que no el varen organitzar, però que hi varen col·laborar

L'Audiència de Palma ha acollit aquest dimecres la tercera sessió del judici contra un home de 83 anys acusat d'homicidi, per al qual la Fiscalia demana quatre anys de presó

ARA Balears
2 min
L'acusat, a l'Audiència de Palma.

PalmaEls altres dos acusats per l'assalt a una finca de Porreres el 2018, en què el propietari va disparar i matar a un dels lladres, han negat aquest dimecres en la tercera sessió del judici –que es fa a l'Audiència de Palma– haver proposat i organitzat el robatori. No obstant això, han admès que hi varen col·laborar duent en cotxe les persones que havien d'entrar a la casa.

Així ho han manifestat en la seva declaració davant del jurat a l'Audiència J. A. Sánchez i M. Rotger. Ambdós han coincidit a descarregar la responsabilitat sobre l'altre acusat, F. Escobar, un ciutadà estranger de 30 anys que va ser qui es va encarregar, amb el seu germà bessó, d'executar el robatori.

Aquest dimarts, el lladre va reconèixer la seva participació, tot i que va minimitzar la violència emprada, i va assegurar que varen ser uns altres dos homes, veïns de Campos de 50 i 64 anys, els qui li havien proposat fer el robatori. Va assegurar que li varen proporcionar un plànol de la casa, instruccions sobre la ubicació de la caixa forta, així com material –guants, passamuntanyes i palanques tipus pota de cabra.

Així mateix, ambdós han negat haver estat els "cervells" del cop i han apuntat Escobar com el promotor. "Jo no vaig donar cap informació de res", s'ha defensat Sánchez. Segons la seva versió, Rotger havia contret un deute de 2.000 euros amb Escobar i va accedir a dur-lo en cotxe a la finca sota amenaces perquè estava "atemorit". Quant a ell mateix, assegura que va participar-hi pressionat per les súpliques del seu amic.

Segons Sánchez, Rotger el va convèncer a participar en el robatori suposadament assetjat per Escobar per un deute de droga. "El vaig veure enfonsat. Em va dir que havia quedat amb ells per anar-los a cercar, que per favor l'acompanyàs, que era ell a qui amenaçaven i que tenia por. Que Escobar s'havia dedicat tota la vida a 'pegar pals', que estava acostumat a això", ha contat.

Segons el seu relat, després de deixar els germans a la finca, ell i Rotger varen partir i més tard varen tornar a recollir els assaltants. Varen anar a cercar Escobar, que els va explicar que "el vell" havia "pegat un tret" al seu germà. Per la seva banda, Rotger ha dit que era consumidor de marihuana que, segons el seu testimoni, li proporcionava Escobar. "M'amenaçava de mort, era molt violent i agressiu", ha indicat.

"Li hauria comprat una bomba si m'ho hagués demanat"

Rotger ha admès que va ser ell qui va comprar els passamuntanyes i les potes de cabra, però ha assegurat que ho va fer per ordre d'Escobar: "I li hauria comprat una bomba si m'ho hagués demanat". Sánchez i Rotger varen ser condemnats en ferm per un assalt anterior a la mateixa finca, pràcticament dos mesos abans.

En concret, la Fiscalia demana per als tres presumptes lladres penes que sumen 16 anys de presó, i per al propietari de la finca, quatre anys de presó. Per part seva, l'acusació particular de la mare del lladre mort acusa l'ancià d'assassinat, amb una petició de pena de presó superior.

stats