Societat 16/07/2021

La Fiscalia arxiva les denúncies d'assetjament contra l'exdirector i l'exsecretari de l'ESADIB

Educació va acomiadar els dos professors per "conductes inapropiades"

ARA Balears
2 min
L’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB).

PalmaLa Fiscalia de les Balears ha arxivat les denúncies d'assetjament contra l'exdirector de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB), Pere Fullana, i l'exsecretari del centre, Martí Fons, segons ha informat Europa Press. El mes de març, la Conselleria d'Educació va acomiadar els dos professors per "conductes inapropiades" arran de les denúncies internes de 56 alumnes i exalumnes del centre.

Segons ha avançat Diario de Mallorca, els dos professors demandaran la Conselleria d'Educació i Formació Professional per acomiadament improcedent. Cal recordar que el mes d'abril passat la Fiscalia va obrir una investigació per aquest cas.

Educació va comunicar el 30 de març la decisió d'acomiadar-los, al·legant que es feia "per assegurar la protecció de l'alumnat" després de valorar els informes de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, de l'Institut Balear de la Dona i d'Inspecció Educativa.

La conclusió dels informes de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, de l'Institut Balear de la Dona i de la Inspecció Educativa apuntaven que els fets que denuncien les alumnes tenen "absoluta aparença de versemblança i les imputacions són totalment creïbles". A més, va exposar Educació, constaven "testimonis més que suficients per considerar-los acreditats".

El cas de l'ESADIB es va destapar quan Educació va informar que obriria un expedient disciplinari per assetjament a un docent, que ja estava sent investigat pel mateix centre. L'escàndol de l'Institut del Teatre destapat per l'ARA va accelerar les coses i animà un grup d'alumnes i exalumnes a organitzar-se. Així, varen escriure una carta anònima i es varen reunir amb qui llavors era la cap d'estudis del centre, Maite Villar, per donar a conèixer el seu malestar amb els comportaments i dinàmiques de dos professors.

Amb tot això, el dia que es va fer públic l’acomiadament, Fullana va parlar amb l’ARA Balears. Segons va dir, considera que la decisió de fer-los fora “és política” i que “no hi ha fonaments per defensar l’acomiadament". Va especificar que, pel que fa a ell, "no hi ha cap queixa relacionada amb assetjament sexual", sinó que estan relacionades amb “maneres d’entrar a territoris delicats dins la classe".

stats