Societat 25/10/2022

Un empresari del passeig Marítim diu que va viure "un calvari" per culpa del Grup Cursach

El testimoni ha assegurat que Tolo Sbert, mà dreta de Bartomeu Cursach, li va "arruïnar la vida"

3 min
Tolo Sbert, a la seva arribada a l’Audiència de Palma aquest dilluns.

PalmaL'expropietari de la discoteca Level (i, més tard, anomenada Divino), situada davant de Tito's, ha assegurat aquest dilluns a l'Audiència de Palma que va viure "un calvari" per culpa de la mà dreta de Bartomeu Cursach, Tolo Sbert. L'empresari ha declarat aquest matí com a testimoni del cas Cursach i ha assegurat que va rebre amenaces per part de l'exdirector general del Grup Cursach, el qual li va "arruïnar la vida" i va fer que les seves discoteques tinguessin inspeccions diàries, fet que va repercutir en elevades sancions i mala imatge dels locals.

El testimoni ha explicat que també havia treballat pel Grup Cursach des del 1999 fins al 2007 i que va ser després, com a propietari d'una discoteca que era competència directa, que van començar els problemes. Així, ha recordat un episodi concret, quan va "començar a dur turistes i autocars". "Em va cridar Sbert per dir-me que deixàs de fer-ho. Li vaig dir que no, i em va amenaçar, jo també ho vaig fer". A partir d'aleshores, ha afegit, va començar a tenir "visites contínues" de policies.

Si bé quan va partir de l'empresa el que era el seu cap –Tolo Sbert– es va acomiadar d'ell d'una manera "amistosa", més tard va començar a rebre visites de policies "per qualsevol doi". Concretament, s'ha referit a un dels agents municipals acusats –ja mort–, Miguel Estarellas, el qual Sbert enviava "cada dia". "Em deia que el cridava cada dia, que eren com un matrimoni malavingut i venien molts policies que no arribaven a aixecar l'acta. Era una persecució", ha manifestat. 

Sancions per a ‘tiqueters’

A més, ha destacat que les sancions se centraven en els 'tiqueters': "Li importaven els meus, però si n'hi havia a la porta de Tito's, no s'hi acostaven". De fet, ha insistit que el Grup Cursach podia tenir "vuit ballarines disfressades" caminant pel passeig Marítim i, tot i així, no rebien el mateix tracte.

A banda d'això, ha indicat que les inspeccions al seu local eren per aforament, terrassa o renous. No obstant això, ha afirmat que quan treballava per Pachá, l'avisaven cada vespre si els policies que hi havia eren "bons o dolents". "Si eren bons, sabia que podia apujar la música aquell vespre", ha assegurat. 

En referència a la presumpta connivència del Grup Cursach amb la policia, l'empresari ha recordat un altre episodi. "Un dia vàrem anar Sbert, Lladó i jo a la Policia Nacional per un problema amb La Demence i el policia li va dir a Sbert que no podien fer una batuda a totes les discoteques que fossin de la seva competència", ha relatat. Ara bé, en la mateixa trobada van negociar una inspecció a La Demence i una altra al Grup Cursach, però en diferents horaris. 

Una “obsessió”

Més tard, va ser ell qui va acabar a l'altre bàndol. "Em va passar el mateix amb el meu local, primer va ser el Grup Cursach, i després el meu local, com havien parlat amb el policia", ha expressat. Fins i tot, ha explicat que Sbert assenyalava als policies els tiqueters de la competència. 

"Era l'enemic. Va esdevenir una obsessió amb la meva persona i li va dir a un amic meu que fins que no visqués sota un pont, no aturaria", ha subratllat. Segons l'empresari, el director general del cas Cursach estava obsessionat amb ell. Així mateix, el testimoni ha afirmat que una persona que va denunciar la seva discoteca cobrava 3.000 del Grup Cursach per cada multa. 

stats