Societat 04/11/2022

La compra de títols del Lluís Sitjar s'estanca i el termini s'amplia fins al desembre

L'Ajuntament de Palma ha d'adquirir encara un 20% de les accions per apropiar-se de l'espai esportiu: "Si no s'arriba al 60%, no es comprarà"

2 min
Estadi Lluís Sitjar.

PalmaL'Ajuntament de Palma tenia fins aquest divendres per comprar els títols del Lluís Sitjar. El procés s'ha estancat amb un 40% de les accions presentades a la notaria, per això, el termini s'ha ampliat fins a mitjan desembre. A finals de setembre s'havien oferit un 35% de títols per a la compra i al començament de novembre només s'havia avançat a un 5% més. La propietat es divideix en 666 títols. "Si no s'arriba al 60%, no es comprarà, perquè l'Ajuntament no tindrà un paper important en la presa de decisions", diuen fonts municipals.

Per fer efectiva la compra, l'Ajuntament ha d'adquirir un mínim del 60%, és a dir, uns 400 títols. En aquest sentit, cal assenyalar que bona part dels aconseguits són els 170 que va presentar el RCD Mallorca. L'oferta és de 16.035,86 euros per títol, basant-se en la taxació de l'estadi aprovada pel Consistori, que valora l'immoble en 11,2 milions d'euros.

La taxació es va fer sobre la qualificació urbanística que té actualment el solar, com a equipament esportiu privat. L'Ajuntament ja ha insistit diverses vegades que si el solar passa a mans públiques, es mantindrà aquesta classificació, de manera que s'allunyen les expectatives que una nova qualificació urbanística posterior elevi el valor dels terrenys. "Tant en el pla general actual com en el nou, l'espai es destina a equipaments esportius i zones verdes", asseguren fonts municipals.

Un espai abandonat

Fa unes setmanes la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, enviava una carta als propietaris en què els animava a vendre les seves accions i recordava que el Pla General de Palma considera aquest espai com a equipament esportiu. Cort vol recuperar aquest indret, que a hores d'ara està abandonat, per convertir-lo en una zona amb equipaments esportius públics i zones verdes, i desenvolupar projectes per millorar els serveis dels barris del Fortí, Son Cotoner i Camp d'en Serralta.

stats