Societat 10/05/2024

Educació crea una comissió d’experts per modificar els currículums educatius

L'objectiu es que es puguin aplicar al curs 2025-2026

2 min
El conseller d'Educació, Antoni Vera, aquest dimarts al Parlament.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats treballa en la creació d'una comissió d'experts amb representants de les Illes Balears i també d'altres comunitats autònomes per tenir propostes de millora dins l'àmbit curricular i adaptar la LOMLOE a les necessitats de la comunitat educativa de les Balears. "La Conselleria té el compromís d'enllestir els nous currículums amb el temps suficient per poder-los presentar a la comunitat educativa per tal que es puguin aplicar al curs 2025/2026", diu en un comunicat.

D'aquesta manera es pretén donar resposta "a les demandes dels docents que critiquen la reducció d'hores lectives de diferents matèries i la concreció curricular de la LOMLOE que es va dur a terme a les Illes Balears", assegura Educació.

La comissió d'experts avaluarà els resultats de l'informe PISA, farà una anàlisi de l'estat actual de l'educació a la comunitat i proposarà millores dins l'àmbit curricular. Posteriorment, es crearan grups de treball per matèries que modificaran els currículums.

Els matemàtics demanen més hores

Precisament, aquest dimecres la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX) i diversos signants varen demanar a la Conselleria d'Educació modificar "urgentment" els horaris setmanals dedicats a les matemàtiques en totes les etapes "per augmentar-ne significativament la dedicació horària". En una carta dirigida al conseller Vera varen expressar preocupació per les hores dedicades a la matèria derivades de la implantació de la LOMLOE. "Ha suposat un decreixement en les hores dedicades a l'ensenyament i l'aprenentatge de les matemàtiques. Això preveu, sota el nostre parer, un empitjorament en la competència matemàtica dels alumnes de les Illes Balears en un futur pròxim", deien els signants. La SBM també ha iniciat una recollida de firmes perquè els que vulguin puguin donar suport a la causa.

stats