Societat 09/06/2022

Els certificats FOLC i el C1 seran requisit per accedir a qualsevol plaça docent

L'objectiu de la mesura es potenciar l'ús i ensenyament del català

ARA Balears
2 min
La Mesa Sectorial d'Educació d'aquest dijous

PalmaLa Conselleria d'Educació de les Illes Balears ha anunciat aquest dijous, després de la Mesa Sectorial, que els docents que vulguin accedir a qualsevol de les places públiques hauran de tenir els certificats FOLC i el C1.

A través d'una nota de premsa, la Conselleria ha recordat que a les darreres convocatòries d’oposicions només era necessari disposar del nivell C1 de català, tot i que per poder ocupar la plaça guanyada en el procés s’havia d’acreditar el certificat de capacitació per a l’ensenyament de i en llengua catalana de Primària o de Secundària definit al Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC), però, a partir d'ara, els certificats FOLC seran un requisit imprescindible per a qualsevol procés d’accés al cos docent.

Educació ha detallat que amb motiu de la convocatòria d’estabilització a les comunitats autònomes amb llengua cooficial, les administracions educatives han d’establir la forma d’acreditació del coneixement de la respectiva llengua cooficial. El procés extraordinari d’estabilització suposarà que 2.646 docents tindran una plaça fixa a través del concurs de mèrits o del d’oposicions que es farà el 2023 de manera extraordinària per complir el que estableix la Llei 20/2021. L’objectiu de la Conselleria d’Educació i Formació Professional és situar el percentatge d’interins docents per davall del 8%, tal com marca la nova normativa estatal.

Durant la Mesa Sectorial d'Educació d'aquest dimarts s'ha acordat, també, que a partir del curs 2022-2023, la selecció, nomenament i cessament de personal funcionari docent interí, així com el règim indemnitzatori, s’ha de regir per la normativa que es dicti en aplicació de la disposició final segona del Reial decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública.

stats